Στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, με τον βουλευτή και στέλεχος της ομάδας των «6+6» Νάσο Ηλιόπουλο.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλίας γίνεται στον απόηχο του διπλού μηνύματος για ενότητα που έστειλε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, συναντώντας τον διάδοχό του, Στέφανο Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Νάσο Ηλιόπουλο έλαβε χώρα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που φαίνεται να ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφθεχθούν διαλυτικά φαινόμενα.

Συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αυτή έγινε με φόντο την αποχώρηση των στελεχών της «Ομπρέλας» και τη διαφαινόμενη έξοδο της Έφης Αχτσιόγλου και των «6+6» από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο.



Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου προέδρου, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχή ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν από το τετ α τετ που είχε στη Νέα Σμύρνη ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Διαβάστε εδώ: Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Σακελλαρίδη

Πηγές Κασσελάκη: Σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση, όπως κάθε φορά

Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, επισημαίνοντας πως η «συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης, με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα».

Όπως τόνισαν, «ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά».