Στο νοσοκομείο «Βενιζέλειο» στο Ηράκλειο έφτασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με φόντο τα προβλήματα του νοσοκομείου, σύμφωνα με τo neakriti.gr.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα τοποθετηθεί για τα ανοιχτά θέματα στο ιστορικό νοσοκομείο της Κρήτης, όπως παραδείγματος χάριν η νέα διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ γύρω στις 11 θα προβεί σε ανακοινώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην αίθουσα του Δ.Σ.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας θα μεταβεί στο Νοσοκομείο Σητείας για τα προβλήματα της δομής.

Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης περίπου έναν μήνα πριν είχε βρεθεί και πάλι στο Ηράκλειο για το «Βενιζέλειο» και μάλιστα τότε είχε δεσμευτεί ότι μέσα στο 2024 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών και 1.500 γιατρών για τις ανάγκες των κρατικών νοσοκομείων της χώρας, με ένα σημαντικό μέρος αυτών να αφορούν στην κάλυψη αναγκών των κρητικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ακυρώθηκε η «απόβαση» των Σητειακών

Στο μεταξύ, και ενώ όλα ήταν έτοιμα για μαζική απόβαση φορέων και κατοίκων της Σητείας στο Ηράκλειο, προκειμένου να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικής κατάληψης στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η αιφνιδιαστική επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Κρήτη άλλαξε τα σχέδια των διοργανωτών.

Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο Σητείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας ενημέρωσαν τους Σητειακούς για την αναστολή της προγραμματισμένης κινητοποίησης στο Ηράκλειο, απευθύνοντας νέο κάλεσμα, αυτή τη φορά για «θερμή» υποδοχή στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Νοσοκομείο της Σητείας.

«Με αφορμή την αυριανή (σ.σ. σημερινή) αιφνίδια επίσκεψη του υπουργού Υγείας, κ. Χρυσοχοΐδη, στην πόλη μας, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την προγραμματισμένη κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο. Μας προβληματίζει βεβαίως η απόφαση να επισκεφθεί το πολύπαθο νοσοκομείο μας τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αναλογιζόμενοι όμως την κρισιμότητα της εξέλιξης αυτής καλούμε τον σητειακό λαό σε πανδημοτική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Σητείας, στις 11 π.μ., για να υποδεχτούμε τον υπουργό και να αγωνιστούμε για ένα πλήρως εξοπλισμένο-πλήρως στελεχωμένο Νοσοκομείο Σητείας. Καλούμε όλους τους φορείς, όλες τις συλλογικότητες και όλους τους πολίτες του δήμου μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν την αυριανή (σ.σ. σημερινή) κρίσιμη κινητοποίηση».

Διαβάστε ακόμα: Χρυσοχοΐδης: Φτιάχνουμε νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών για 9 νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Την ίδια ώρα, ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σητείας εξέδωσε, μεταξύ άλλων, και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και την πλήρη στελέχωση και λειτουργία όλων των κλινικών, ώστε να λειτουργούν 30 μέρες τον μήνα στην Ιεράπετρα.

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας», αναφέρει το ψήφισμα των Ιεραπετριτών, το οποίο υπογράφουν ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος (πρόεδρος) και η κ. Πόπη Δασκαλάκη (γραμματέας), «στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνει για την Τετάρτη 15 Νοέμβρη (σ.σ. σήμερα) ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας με τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου τους. Κάθε προσπάθεια αντίστασης στην υποβάθμιση των νοσοκομείων και στα σχέδια εξαθλίωσής των θα μας βρίσκει πάντα αλληλέγγυους και ένθερμους υποστηρικτές. Σήμερα όλοι πλέον είμαστε μάρτυρες των αποτελεσμάτων μιας κυβερνητικής πολιτικής που έχει στόχο την εμπορευματοποίηση της Υγείας, με σκοπό τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Με το κλείσιμο της μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ιεράπετρα μένουν στον δρόμο αβοήθητοι 42 νεφροπαθείς ασθενείς, με τις οικογένειές τους να βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.

Να λοιπόν γιατί το αγαθό της υγείας θα πρέπει να εξασφαλίζεται από το κράτος και να παρέχεται δωρεάν στον λαό, μιας και ο ίδιος ο λαός χρηματοδοτεί μέσω της φορολόγησής του τα κρατικά μας ταμεία. Να γιατί δεν μπορεί να εγκαταλείπεται το δικαίωμα στην περίθαλψη και στη ζωή στα χέρια ιδιωτών. Να γιατί ο αγώνας μας για ενίσχυση όλων των μονάδων Υγείας του νομού μας, για την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και για την αύξηση της χρηματοδότησής των, αποκλειστικά μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, είναι μονόδρομος. Ο αγώνας του γεραπετρίτικου λαού θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη».

«Θερμή» υποδοχή στον υπουργό

Σε κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενόψει της υπουργικής επίσκεψης καλούν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου.

«Καλούμε τα εργατικά και υγειονομικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους αύριο (σ.σ. σήμερα) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, 8:30 π.μ., για να υποδεχτούμε αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας. Η κίνηση του υπουργού Υγείας να επισκεφτεί το ''Βενιζέλειο'' αποτελεί πρόκληση, την ίδια ώρα που με την πολιτική του οξύνει όλο και περισσότερο την κατάσταση απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων της πόλης μας, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας. Καθώς από την τελευταία του επίσκεψη μέχρι σήμερα οι παθολόγοι ιατροί του ''Βενιζελείου'' είναι υπό παραίτηση λόγω των άθλιων συνθήκων που επικρατούν, στο ΠΑΓΝΗ η Οφθαλμική Κλινική υπολειτουργεί, συνολικότερα οι υπηρεσίες δημόσιας Υγείας απαξιώνονται και εκθέτουν την υγεία των εργαζομένων σε ανεπανόρθωτους κινδύνους, ενώ τους ρίχνουν στα... νύχια των εμπόρων της Υγείας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να σταματήσουν την προσπάθεια εμπαιγμού και αντιστροφής της πραγματικότητας, προς τους υγειονομικούς και τον λαό, ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας του νησιού και ότι με τις παρεμβάσεις του το Βενιζέλειο Νοσοκομείο περνάει σε περίοδο εύρυθμης λειτουργίας.

Δεν θα αφήσουμε τα δημοσία νοσοκομεία που έχει πληρώσει ο λαός μας να πέσουν στα χέρια των εμπόρων της Υγείας. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, που έχει τσακίσει τα νοσοκομεία, δεν θα γίνει ανεκτή!

Κυβέρνηση και υπουργός να απαντήσουν τώρα στα επείγοντα αιτήματα των υγειονομικών σωματείων και του λαού της πόλης μας: Για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και διορισμούς με κατεπείγουσες διαδικασίες και με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και τον τίτλο ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διπλασιασμός των απολαβών όλων των γιατρών. Αύξηση των εισακτέων στις ιατρικές σχολές.

Όλοι αύριο (σ.σ. σήμερα), 8:30 π.μ., σε μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Πηγή: neakriti.gr