Για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Γιώργος Βαρεμένος το πρωί της Τετάρτης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση στο κόμμα παραμένει αβέβαιη και δεν έχει ακόμη σχηματοποιηθεί. Ανέφερε επίσης ότι η πολιτική ομάδα δεν αποτελεί ισχυρή αντιπολίτευση και αντίθετα, αναφέρθηκε σε ένα κενό στην πολιτική ζωή.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ρευστή, δεν έχει σχηματοποιηθεί ακόμη. Δεν αποτελεί ισχυρή αντιπολίτευση, είναι ένα κενό στη πολιτική ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι κανείς δεν επιδίωξε την αποχώρηση από το κόμμα, αλλά πρόσθεσε ότι όταν σχηματοποιηθούν τα πράγματα, θα διαπιστώσουν αν η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Τόνισε προσωπικά ότι δεν συμμετείχε σε καμία ομάδα και ότι οι τάσεις που παρατηρούνταν είχαν εξαντλήσει τα όριά τους, αν και πλέον βρισκόμαστε σε μια διαφορετική φάση.

«Κανείς δεν ήθελε να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν σχηματοποιηθούν τα πράγματα, θα δούμε. Εγώ προσωπικά δεν ήμουν σε καμία ομάδα και θεωρούσα ότι οι τάσεις είχαν εξαντλήσει τα όριά τους, όμως τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης λέει “η κομματίλα μακριά”, εκείνη την ώρα τον χειροκροτούσε και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι οι οποίοι ήταν στις τάσεις. Τι σημαίνει αυτό; ότι όποιος πλησιάζει τον πρόεδρο μπαίνει στη Κολυμβήθρα του Σιλωάμ;»

«Δε συμφωνώ με την τοξικότητα»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα 37 δισ, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί καθόλου με όσα ακούστηκαν και παράλληλα πρόσθεσε: «Δε συμφωνώ με την τοξικότητα, αυτή τη στιγμή γύρω από τον πρόεδρο είναι μία υπο ομάδα μίας μεγάλης ομάδας του παρελθόντος η οποία αντιπαρατίθεται με κάποιους άλλους. Ο νέος πρόεδρος έχει εναγκαλιστεί με αυτή την ομάδα, η οποία άρχισε να απειλεί για το ότι θα ''πούμε το ένα και το άλλο'' και βλέπω τώρα ότι περίπου και ο πρόεδρος έκανε κριτική στα 37 δισ. Εγώ λοιπόν λέω σε αυτούς που μετείχαν και στη κυβέρνηση να μη φτάσουμε ως εκεί, ο αναστοχασμός, η κριτική και η αυτοκριτική μπορεί να γίνουν με άλλους όρους. Διαφωνώ ξεκάθαρα με αυτό που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης».

«Εγώ δεν πιστεύω ότι τελείωσε η πολιτική επειδη ήρθε ο Μητσοτάκης, έφερε τη μεταπολιτική, τους συμβούλους από την Αμερική και πέτυχε με αυτόν τον τρόπο. Δε τελείωσε όμως και η ιδεολογία», τόνισε.

«Εξορισμού η Αριστερά είναι πατριωτική το έχει δείξει, όχι με λόγια. Από εκεί και πέρα μπορεί να γίνει μία επεξεργασμένη πολιτική στα εθνικά θέματα και σε άλλα ζητήματα. Είναι νόμιμο ο κ. Κασσελάκης να χρησιμοποιεί τον όρο Πατριωτική Αριστερά».

Τέλος αναφορικά με την συνάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Σμύρνη ο κ. Βαρεμένος σχολίασε: «Εμένα μου αρέσει η παρουσία του κ. Σακελλαρίδη, είχε δείξει ήθος και εντιμότητα το 2015. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη κατάσταση που περιέχει μία κατάθλιψη, θα βγει κάτι αισιόδοξο, μακάρι να είναι όλο αυτό “οδύνες τοκετού”.»