Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Τρίτης ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι οι κατηγορίες του είναι γελοίες, ενώ επισήμανε πως «ένας άνθρωπος που δεν ήταν στην Ελλάδα, δεν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται και μας μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «η αντίληψη του κόμματος ταιριάζει στον 19ο αιώνα, τότε υπήρχαν αρχηγικά και προσωποπαγή κόμματα».

Σε ερώτηση για την Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε πως είναι ευχή του να συναντηθούν.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας είπε ότι έχει μετακινηθεί και πως πλέον δεν ανήκει στη ριζοσπαστική Αριστερά.

Σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, όπως είπε, οι πολίτες τον κατατάσσουν στην Κεντροδεξιά, ενώ σημείωσε πως είναι προβληματική η εκφώνηση του πολιτικού του λόγου του Στέφανου Κασσελάκη.

Ερωτηθείς ποιος θα είναι κερδισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία, απάντησε ότι θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα, με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές, ενώ πρόσθεσε πως κυρίαρχο θέμα είναι ποιος θα βάζει ατζέντα.


Δημήτρης Βίτσας: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε ερώτηση αν ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, αλλά και αν τον κερδίσει, τι θα προσφέρει στη χώρα;».

Και συνέχισε λέγοντας ότι στον λόγο του κ. Κασσελάλη υπάρχει μια δεξιά αντίληψη, όπως και η αντίληψη ότι πολιτική είναι να μιλάς με χονδροειδή τρόπο. «Και ένα παιδί 7 χρόνων τα λέει αυτά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «και η ρηχότητα πολιτική άποψη είναι».

Ακόμα, ο Δημήτρης Βίτσας προέβη στην παραδοχή ότι «ο μόνος που βάζει πολιτική ατζέντα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ταυτόχρονα και με αφορμή τον νέο φορέα που είναι «στα σκαριά», ο πρώην βουλευτής τόνισε πως «πάμε στη διαμόρφωση ενός πολιτικού χώρου των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς». Υπογράμμισε μάλιστα ότι το ΜέΡΑ25 είναι στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς «και φυσικά μπορούμε να συνεργαστούμε», φέρνοντας ως παράδειγμα τον Αλέξη Τσίπρα, που είχε αναφέρει προεκλογικά ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Βίτσας κατέστησε σαφές πως το νέο κόμμα πρέπει να κινείται στη λογική της συλλογικής ηγεσίας.