Για την ακρίβεια και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει στην λογική του μηδενισμού και του τσουβαλιάσματος. Παράλληλα για το μέτωπο της ακρίβειας ο κ. Μαρινάκης σημείωσε τους τρεις πυλώνες στους οποίους δίνει την μάχη η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο Live News, αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τονίζοντας είπε πως είναι ένα μεγάλο εισαγόμενο πρόβλημα. «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση. Βλέπουμε συχνά να μην μειώνονται οι τιμές με την ίδια ταχύτητα όπου αυξάνονται. Από τη αρχή του έτους έχουν γίνει πάνω από 20.000 έλεγχοι και το ποσό των παραβάσεων ελέγχων ανέρχεται στα 7 εκ. ευρώ», είπε και πρόσθεσε: 

 «Η σκληρή μάχη που δίνουμε με την ακρίβεια,  χωρίζετε σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες. Ο πρώτος είναι οι έλεγχοι και θα έπρεπε να είναι αυτονόητοι αλλά μέχρι το 2019  η αντίστοιχη υπηρεσία ήταν ανύπαρκτη. Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις. Ο τρίτος και σημαντικότερος πυλώνας είναι η αύξηση του εισοδήματος. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είχαμε αύξηση του εισοδήματος. Έχουμε μία κυβέρνηση που κάνει αυτό που λέει». 

Διαβάστε επίσης: Σενάριο για υπουργοποίηση Παύλου Μαρινάκη σε πιθανό ανασχηματισμό μετά την αποχώρηση του από τη θέση του ''γαλάζιου'' γραμματέα

 Μαρινάκης για φορολογικό νομοσχέδιο

Σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο για του ελευθέρους επαγγελματίες ο κ. Μαρινάκης είπε να μείνουμε μακριά από λογικές μηδενισμού και τσουβαλιάσματος.

 «Το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από το κατώτατο μισθό και είναι μία κατάσταση που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Είναι μία πρωτοβουλία όπου αφορά ένα πλέγμα μέτρων που αφορά και τα Airbnb, την αυστηροποίηση της χρήσης μετρητών στις αγοροπωλησίες και άλλα. Πιστεύουμε στην κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου αλλά θα εξετάσουμε κάθε πρόταση για σημειακές παρεμβάσεις. Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε απέναντί μας καμία επαγγελματική ομάδα αλλά να περάσει μία δίκαιη μεταρρύθμιση με τη φιλοσοφία του να έχουμε ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης. Επιπλέον, μειώνεται ο τελευταίος φόρος, από όσα είχαμε πει το 19’, κατά 50%  και 25% αντιστοίχως, το τέλος επιτηδεύματος».