Εκδήλωση πραγματοποιεί στις 20 Νοεμβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου όπως έχει προαναγγείλει να παρουσιάσει τις απόψεις του «για τα μεγάλα ζητήματα της Ελλάδα», ενώ προς τα τέλη Δεκέμβρη αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με τα σενάρια που έχουν εμφανιστεί για το πολιτικό του μέλλον, τα οποία τον «εμφανίζουν» είτε να εντάσσεται στη ΝΔ, είτε να δημιουργεί νέα πολιτική κίνηση.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην Απογευματινή της Κυριακής είχε πεί: «Στις 20 Νοεµβρίου, στο Πνευµατικό Κέντρο του ∆ήµου Αθηναίων, θα κάνω µια οµιλία θέσεων. Θα εκθέσω τις απόψεις µου για τα µεγάλα ζητήµατα της Ελλάδας, αλλά και για διεθνή θέµατα, ειδικά µετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Και αµέσως µετά, τον ∆εκέµβριο, θα γνωρίζετε την πολιτική επιλογή µου. Αν µπορώ να περιγράψω τον εαυτό µου τώρα που µιλάµε, σας λέω ότι η ευθύνη και οι υποχρεώσεις µου απέναντι στην πατρίδα και τους συµπολίτες µου µε κρατούν απολύτως ενεργό».

Τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Ανδρέα Λοβέρδου



77
Σχετικα με τα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον, πληροφορίες αναφέρουν πως σε πρώτη φάση ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακοινώσει τη δηµιουργία πολιτικής κίνησης που θα κινείται στον χώρο του Κέντρου και η οποία θα πλαισιώνεται από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πανεπιστηµιακούς, πολιτικά στελέχη, αυτοδιοικητικούς παράγοντες κ.λπ. Ανάλογα µε την απήχηση που θα έχει η πρωτοβουλία, ο κ. Λοβέρδος είτε θα εξετάσει τη συγκρότηση πολιτικού σχήµατος που θα συµµετάσχει στις ευρωεκλογές, είτε θα αναζητήσει κάποιας µορφής συνεργασία µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην περίπτωση που επιλέξει τη συνεργασία µε το κυβερνών κόµµα, το ερώτηµα είναι αν θα επιλέξει ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή µε τη Ν.∆., δεδοµένου του ρίσκου που εµπεριέχει µια τέτοια κίνηση, ιδίως από τη στιγµή που οι ευρωεκλογές θα γίνουν µε σταυρό και όχι µε λίστα.

Ο ίδιος, πάντως, σε συνομιλητές του έχει πει ότι δεν μπορεί να διανοηθεί τον εαυτό του ενταγμένο στο σημερινό σκηνικό των κομμάτων που ισχυρίζονται πως θέλουν να συγκροτήσουν τη λεγόμενη Κεντροαριστερά.

Ηδη, πάντως, ο κ. Λοβέρδος έχει επανενεργοποιήσει το πολιτικό του γραφείο και έχει ξεκινήσει συναντήσεις, προκειµένου να είναι έτοιµος για τις ανακοινώσεις λίγο πριν από το τέλος του έτους.