Μετά τον «σεισμό» που προκάλεσε η ομολογία βασικού μάρτυρα στη δίκη του Φρέντι Μπελέρη, του Αρσίν Ράμα, ότι χρηματίστηκε από την αλβανική Αστυνομία για να «παγιδεύσει» τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ο γιος του προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις.

Μιλώντας στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ο Πέτρος Μπελέρης λέει ότι ήταν δύο οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί που προσδοκούσαν ανταλλάγματα και έφεραν τελικά εις πέρας την αποστολή τους, καθώς πήραν αυτό που διεκδικούσαν. Ο ένας έλαβε χρήματα και ο άλλος πήρε προαγωγή.

Πέτρος Μπελέρης: Ο Αρσίν Ράμα παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε

«Είχαν προσωπικά οφέλη. Ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία», λέει ο Πέτρος Μπελέρης. «Ο μεν Αρσίν Ράμα παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε, πράγμα το οποίο μας έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελία του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, αλλιώς θα μας το είχαν αποκρύψει… Ο δε διοικητής της Αστυνομίας, που ήρθε στη Χειμάρρα για ένα διάστημα επτά μηνών λίγο πριν από τις εκλογές, πήρε προαγωγή! Και δεν ξέρουμε και τι άλλο πήρε», προσθέτει.

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος αστυνομικός πήρε ως αντάλλαγμα ευνοϊκή μετάθεση στον Αυλώνα. «Ήταν σε απευθείας συνεννόηση. Δασκάλευαν ο ένας τον άλλο πώς θα στήσουν τη σκευωρία», αποκαλύπτει ο γιος του δημάρχου Χειμάρρας. Ερωτηθείς αν ανακουφίστηκε ο πατέρας του μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου από το himara.gr, ο Πέτρος Μπελέρης απαντά: «Βεβαίως ανακουφίστηκε. Ήταν ένα επιπλέον στοιχείο που ενισχύει τη θέση μας, την υπερασπιστική μας γραμμή. Νιώθω θυμωμένος ως προς την αδικία που υφιστάμεθα. Αλλά έχουμε ψυχραιμία και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε ως το τέλος».

Θοδωρής Γκούμας: Ο Αρσίν Ράμα έστησε την παγίδα στον Φρέντι Μπελέρη για 7.000 ευρώ

Ο Θοδωρής Γκούμας, πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών και γνώστης της υπόθεσης, εξηγεί στην «Α» πώς ο Αρσίν Ράμα έστησε την παγίδα στον Φρέντη Μπελέρη. «Ο συγκεκριμένος αστυνομικός επιχείρησε να παγιδεύσει τον Φρέντη Μπελέρη προσφέροντάς του μια λίστα με υποψήφιους ψηφοφόρους του. Πήρε το χρηματικό ποσό της τάξης των 7.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τις αποκαλύψεις που έκανε ο Αλβανός πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα», λέει.

Οι εκτιμήσεις των Χειμαρριωτών πάντως για την έκβαση της δίκης δεν είναι ευοίωνες. «Ανησυχούμε ότι όλα αυτά δεν θα επηρεάσουν καθόλου την έκβαση της υπόθεσης. Πιστεύουμε δηλαδή ότι θα τον καταδικάσουν. Το λέει και ο ίδιος». Η παρέμβαση του κ. Γκούμα κλείνει με μια αιχμή προς την αλβανική κυβέρνηση που εδώ και έξι μήνες επικαλείται ενοχοποιητικά στοιχεία για να δικαιολογήσει την παράταση της προφυλάκισης του κ. Μπελέρη. «Πού είναι τα στοιχεία για τα οποία μας μιλούσε ο Έντι Ράμα;», διερωτάται. Τις εξελίξεις σχολίασαν κυβερνητικά στελέχη. Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι εξελίξεις μαρτυρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση συνιστά σκευωρία. «Έρχεται ένας μάρτυς και λέει πως δωροδοκήθηκε. Έχουμε το αλβανικό κράτος που στήνει την υπόθεση για να μην εκλεγεί ο Μπελέρης», είπε ο κ. Βορίδης. Για να προσθέσει λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Είναι πολύ σοβαρά όλα αυτά τα οποία ήρθαν στο φως. Το θέμα είναι ύψιστης σημασίας για εμάς. Είναι ένα ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου». Η επόμενη πράξη της σκευωρίας θα παιχτεί στις 22 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεχιστεί η δίκη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»