Από το βήμα της Βουλής ξαναδιευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης πως «αν είχα πει αυτό που λέτε, θα είχα παραιτηθεί μόνος μου από ντροπή». Ο υπουργός Εργασίας έδωσε νέες διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τη θέση του για την Εξεταστική για τα Τέμπη. Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, γιατί η αναφορά του, όπως τόνισε, «τους  προκάλεσε περισσότερο πόνο».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως η ερώτηση που του έθεσαν σε συνέντευξη στον Real Fm αφορούσε στη γνώμη του για το εάν θα πρέπει να γίνει προκαταρκτική ή Εξεταστική Επιτροπή.

«Απάντησα ότι ο λαός δεν ενδιαφέρεται για τον πολιτικό καβγά, για την κλοτσοπατινάδα των πολιτικών, την πολιτική μικροεκμετάλλευση, την εμπορευματοποίηση της τραγωδίας», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός ενδιαφέρεται για τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και για να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθεί τέτοια τραγωδία».

Ο υπουργός, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, υπογράμμισε πως «δεν είπα ποτέ αυτό που εσείς λέτε», σημειώνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση δεσμεύονται να μην ξαναγίνει μια τέτοια τραγωδία και να βγει η αλήθεια στο φως και γι’ αυτό η Ν.Δ. θα στηρίξει την πρόταση που θα καταθέσει το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για πολιτική εκμετάλλευση και μικροπολιτική αντιπαράθεση. «Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αν είχε πει κάτι τόσο αποτρόπαιο, οι δημοσιογράφοι θα τον έκοβαν.