Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας θα βρεθεί αύριο (Πέμπτη 9/11/2023) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με αντιπροσωπεία ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους ομολόγους του υπουργούς: της Βουλγαρίας, Kiril Vatev, της Κύπρου, Πέτρο Ξενοφώντος, της Μάλτας, Anton Refalo και την υφυπουργό της Σλοβενίας, Eva Knez. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι πρέσβεις της Ισπανίας, Carles Casajuana, της Κροατίας, Aleksandar Sunko,και της Μάλτας, Joseph Cuschieri, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις κυβερνήσεις χωρών που έχουν στείλει αντιπροσωπείες.

Σήμερα, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του από τη Μάλτα Anton Refalo και τον πρέσβυ της Μάλτας στην Ελλάδα, Joseph Cuschieri. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο επίκεντρο βρέθηκαν τα πεδία στα οποία υπάρχει δυνατότητα ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών, όπως είναι η κτηνοτροφία και η αλιεία στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τη Σλοβένα υφυπουργό, Eva Knez, με την οποία συζήτησαν κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες με κοινό παρονομαστή την κλιματική κρίση.

Στις συναντήσεις αντηλλάγησαν απόψεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξουν από κοινού οι μεσογειακές χώρες για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα, στον πρωτογενή τομέα.