Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε ένα στίγμα ότι δεν είναι αισιόδοξος για το τι θα γίνει, πρέπει να γίνει προσπάθεια να ανακτήσουμε την υπερηφάνεια της Αριστεράς, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα.

Ακόμα, η Πέτη Πέρκα επισήμανε πως όλα εξαρτώνται από τη στάση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμη τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Με ποιους θα συναντηθεί

Στη συνέχεια, επανέλαβε τα περί στρατηγικής ήττας του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τις διαγραφές και τι θα γίνει εάν δεν αποσυρθούν, η Πέτη Πέρκα υπογράμμισε πως θα απαντήσει μετά την συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Πέτης Πέρκα

Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσακαλώτος έχει δώσει αυτό το στίγμα λέγοντας ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος. Όλοι νιώθουμε ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να ξανά ανακτήσουμε την περηφάνια αυτής της Αριστεράς. Όλα εξαρτώνται πλέον από τη στάση του προέδρου και των προεδρικών γενικότερα. Η Κεντρική Επιτροπή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχουμε μια δαμόκλεια σπάθη που λεει για κάποιες διαγραφές ιστορικών στελεχών, πρώην γραμματέων, υπουργών του κόμματος αυτό που είπε πολύ ωραία χθες η κα Αναγνωστοπούλου «τα έρμα ενός καραβιού που αν τα πετάξεις βουλιάζει όλο το καράβι». Οι δημοσκοπήσεις επίσης δεν δείχνουν μια άνοδο ή αυτό που κάποιοι θέλουν να λένε άρα είναι πολύ κρίσιμο.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να συνυπάρξει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν αποσυρθούν οι διαγραφές: Είναι πολύ δύσκολη η ερώτηση, να μου επιτρέψετε να την απαντήσω μετά την Κεντρική Επιτροπή. Θέλω να δω το κλίμα. Είμαστε και στενοχωρημένοι και αγχωμένοι, δεν ξέρεις ποια είναι η πιο σωστή στάση. Υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορώ να φανταστώ πάντως τον εαυτό μου σε ένα κόμμα που μεταλλάσσεται γιατί λεει ο πρόεδρος του κόμματος ότι «έχω νωπή εντολή» αλλά έχουμε και εμείς νωπή εντολή. Εμείς εκλεγήκαμε προσφάτως ως υποψήφιοι ενός κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς όχι της ανασυγκρότησης.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της σε ένα κόμμα στο οποίο δεν θα είναι τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς: Εγώ είμαι από τα νιάτα μου στην Αριστερά, για αυτήν παλεύω, με αυτή έχουμε χαρεί, με αυτή έχουμε στεναχωρηθεί. Όχι δεν μπορώ να πάψω να είμαι Αριστερή.

Ερωτηθείσα τι θα είναι βαρόμετρο για την απόφαση που θα πάρει στην ΚΕ: Εκεί που συμπυκνώνεται η αντίδραση και οξύνεται το θέμα είναι το θέμα των διαγραφών για το πώς αντιμετωπίζονται ιστορικά στελέχη του κόμματος