Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο συγγενείς των ομήρων που έχει απαγάγει η Χαμάς.

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου θέλησε να χαιρετήσει δια χειραψίας όλους τους συγγενείς.


Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο δύσκολη στιγμή από μια μητέρα να μην ξέρει την τύχη του παιδιού της

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο δύσκολη στιγμή από μια μητέρα να μην ξέρει την τύχη του παιδιού της, αλλά και για τον καθέναν, έναν στενό συγγενή, οι δικοί μας άνθρωποι είναι ό,τι πολύτιμο», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η ομηρεία εκατοντάδων ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι, είναι ένα τραύμα για συλλογική συνείδηση ανθρωπότητας και συνιστά βέβαια ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου για το οποίο οι δράστες οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες», πρόσθεσε.

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου μίλησε και για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, κάνοντας ειδική αναφορά στις ανθρώπινες απώλειες.

«Χάνονται ανθρώπινες ζωές και η ανθρώπινη ζωή έχει αξία ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή θρήσκευμα», τόνισε.
sakellaropoulou_omhroi_israel6018903-001
sakellaropoulou_omhroi_israel6018906-002
sakellaropoulou_omhroi_israel6018907-003
sakellaropoulou_omhroi_israel6018912-004
sakellaropoulou_omhroi_israel6018914-005
sakellaropoulou_omhroi_israel6018919-006

«Αυτό που προέχει όμως είναι να απελευθερωθούν άμεσα και χωρίς όρους το σύνολο των ομήρων», υπογράμμισε και αναφερόμενη στη Χαμάς είπε πως «θα πρέπει να ενταθεί η διεθνής πίεση στη Χαμάς, ώστε να επιτρέψει την επικοινωνία των απαχθέντων και φυσικά την ασφαλή επιστροφή τους στις οικογένειες τους, στα σπίτια τους. Η Ελλάδα στηρίζει ανεπιφύλακτα υποστηρίζει κάθε διπλωματική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τη μητέρα του Αλμόγκ Μέιορ, που κρατείται όμηρος.

Η ίδια ξεσπώντας σε κλάματα, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε, λεγοντας «ο γιος μου με πήρε τηλέφωνο το Σάββατο το πρωί και μου είπε "μητέρα, υπάρχουν πύραυλοι παντού. Δεν ξέρω τι γίνεται"».

*Διαβάστε εδώ: "Καμπανάκι" για την οικονομία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση

Η μητέρα του αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να αποδράσουν από το πάρτυ, στο οποίο η Χαμάς επιτέθηκε σκοτώνοντας εκατοντάδες νέους.

«Ξέρουμε ότι από το πάρτυ προσπάθησαν να δραπετεύσουν με το αμάξι και το αμάξι ανατινάχτηκε και τρεις φίλοι του σκοτώθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.