Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, μιλώντας για την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, εκτιμά ότι το κλίμα θα είναι τεταμένο. Ο κ. Μπάρκας εξέφρασε την ελπίδα ότι «την τελευταία στιγμή θα κερδίσουν οι πιο ήπιες προβλέψεις».

«Να κάνουμε μια παύση και να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξε νέο πρόεδρο και ο ΣΥΡΙΖΑ ενωτικά να πάει παρακάτω», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Να μην κουκουλώσουμε τίποτα. Να αναγνωρίσουμε την εκλογή προέδρου. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει παρακάτω με αυτούς που θέλουν να είναι μέλη του» πρόσθεσε ο κ. Μπάρκας.

Όπως επισήμανε «σε όλα τα κόμματα που μπήκαν σε διαδικασία εκλογής προέδρου υπήρχαν αναταράξεις. Είναι κάτι που συμβαίνει».

Στο πλαίσιο αυτό επέμεινε ότι «μπορούμε ενιαία, ενωτικά να πάμε παρακάτω. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι υπάρχει ένα αποτέλεσμα, νεός πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι να τον βοηθήσουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει ο κόσμος. Ο Κασσελάκης μπορεί να έχει κάνει κάποια φάλτσα αλλά στο σύνολο των λεγομένων του υπερασπίζεται τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το πρόσφατο συνέδριο».

Ωστόσο χαρακτήρισε «αχαρακτήριστες» τις δηλώσεις και την επίθεση που έγινε «σε ένα νεοεκλεγέντα πρόεδρο».

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το συνέδριο η κατάσταση αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό το πράγμα μας βγάζει από το να συζητάμε το τι συμβαίνει στην οικονομία. Θα πρέπει να λειτουργήσουν τα όργανα» πρόσθεσε ο κ. Μπάρκας.

Στο ερώτημα, τέλος, αν είναι υπέρ ή κατά των διαγραφών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «οι σύντροφοι που πήγαν στην επιτροπή δεοντολογίας είπαν ακρότητες. Τα κόμματα έχουν όργανα. Ακόμα και αν τα πιστεύεις, δεν γίνεται να πιστεύεις τέτοια πράγματα για ένα αριστερό κόμμα που έχεις υπηρετήσει. Αυτός ο άνθρωπος κάνει γιατί τον ψήφισαν 160.000 άνθρωποι και άρα θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε με αυτόν».