Να διερευνηθούν οι λογαριασμοί των τρολ που τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα καταφέρονται εναντίον του ζήτησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος χθες το πρωί επισκέφθηκε την αρμόδια υπηρεσία. Ως αντίποινα στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, περίεργοι λογαριασμοί-τρολ, αφού θύμιζαν τις σχέσεις του υιού Σκουρλέτη με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ανάρτησαν φωτογραφία νεαρού να ποζάρει δίπλα σε πανάκριβη Porsche με σχόλια ότι δήθεν είναι ο Βασίλης Σκουρλέτης και άλλους από κάτω να λένε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται για τον γιο και διακινούν fake news.

Όλα αυτά θέλοντας προφανώς να εκδικηθούν τον Πάνο Σκουρλέτη, επειδή βγήκε και κατήγγειλε τα τρολ της Κουμουνδούρου. Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο κ. Σκουρλέτης παρέδωσε δημοσιεύσεις συγκεκριμένων λογαριασμών στα social media, οι οποίες τον εξυβρίζουν και τον στοχοποιούν και ζήτησε, σε περίπτωση που προκύπτουν αδικήματα από τα όσα αναγράφονται, να ελεγχθούν οι διαχειριστές τους. Στην καταγγελία του στράφηκε κατά αγνώστων, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τους λογαριασμούς αυτούς.

Αμέσως μετά, το στέλεχος της Αριστεράς σε ανάρτησή του προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Δημοκρατία στη χώρα μας υποσκάπτεται και καταρρακώνεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ένα θρασύτατο σύστημα παράνομης παρακολούθησης με ευθύνη του πρωθυπουργού έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου εδώ και χρόνια. Οι Ανεξάρτητες Αρχές και τα μέλη τους στοχοποιούνται και μαζί πλήττεται το κράτος δικαίου. Η χώρα διασύρεται διεθνώς ως προς την ποιότητα της δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα υπονομεύοντας και απαξιώνοντας το περιεχόμενο του δημοσίου διαλόγου. Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα οι δημοκρατικοί πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικές μέρες είχε συνδέσει τα τρολ που του ασκούσαν κριτική με τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως «κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν, πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα». Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν την πλειονότητα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία θεώρησαν ότι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Ομπρέλας κινείται με προσωπικά και πολιτικά κίνητρα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στοχοποιώντας παράλληλα και τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα τόνισε. «Οι δηλώσεις Σκουρλέτη είναι άλλη μια απόδειξη για το ποιες είναι οι προθέσεις του συντρόφου. Ήθελε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Τσίπρα και τον Κασσελάκη. Δεν υπήρξε κανένας στρατός των τρολ, προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιούν τα social media».

Ο επιφανής δικηγόρος, ο εκδότης και οι δύο «-άκηδες»

Η υπόθεση των ΣΥΡΙΖΑϊκών τρολ έχει και πολύ δρόμο μπροστά αλλά και μπόλικο... ζουμί όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν οι «κουκούλες», οπότε αναμένεται να γίνει χαμός, όπως γράφει η έγκυρη στήλη «Big Mouth» (του Powergame. gr) στο παρακάτω αποκαλυπτικό σχόλιο υπό τον τίτλο «Ο επιφανής δικηγόρος, ο εκδότης και οι δύο “-άκηδες”: «Οι έμπειροι επί των κειμένων διαβάζοντας την ανάρτηση της “Πεν Νταλαούρα” εντόπισαν πίσω από τη δομή του κειμένου τις νομικές γνώσεις του γράφοντος. Μάλιστα, οι ακόμη πιο έμπειροι διέκριναν και τη φάτσα του δικηγόρου που έχει αναλάβει να σώσει τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται περί ενός πασίγνωστου (λένε) νομικού άνδρα που, εκτός των άλλων, ειδικεύεται και στα αδικήματα επί του Τύπου. Από εκεί και πέρα και σε σχέση με τους διαχειριστές του επίμαχου λογαριασμού, κάτι δικοί μου, που κάνουν καριέρα γενικώς στα social media, όχι φυσικά ως τρολ, αλλά ως κανονικοί άνθρωποι, μου έλεγαν ότι πίσω από την “Πεν Νταλαούρα” βρίσκεται ένας εκδότης (ο Θεός να τον κάνει) και δύο τύποι που τα επώνυμά τους καταλήγουν σε “-άκης”. Ο ένας εκ των δύο “-άκηδων” φέρεται να έχει διατελέσει και στενός συνεργάτης υψηλόβαθμου κομματικού αξιωματούχου της Κουμουνδούρου. Επειδή η όλη ιστορία εξελίσσεται, από κάτι άλλους φίλους έμαθα ότι ετοιμάζονται μαζικές αγωγές και μηνύσεις προς το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, με στόχο να αφαιρεθούν το συντομότερο δυνατόν οι κουκούλες από τα “πληρωμένα” πιστόλια των social media. Και φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν βγουν οι κουκούλες. Κάποιοι θα χρειαστεί να κρυφτούν εθελοντικά τρία και τέσσερα μέτρα κάτω από τη γη, για να θυμηθώ και τον Πολάκη, για να μην τους εντοπίσει ο αστυνόμος που θα αναλάβει τον άχαρο ρόλο να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει στον εισαγγελέα».

Ο Γ. Κουρτάκης μηνύει «Πεν Νταλαούρα»

Ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, με ανάρτησή του στα social media έκανε γνωστό χθες ότι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να προχωρήσουν σε μήνυση κατά του λογαριασμού-τρολ «Πεν Νταλαούρα» αναφορικά με όσα είχε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν εναντίον του ιδίου αλλά και των ΜΜΕ του Ομίλου. Συγκεκριμένα ο κ. Κουρτάκης έγραψε στο Χ: «Από τη Δευτέρα λέω να ασχοληθώ με τα όσα τρισάθλια είχε γράψει για μένα αυτός ο “Θάνος”. Ελπίζω να έχει τα ψυχικά αποθέματα όταν θα του βγάλουν την “κουκούλα” να υπερασπιστεί τα καραγκιοζιλίκια του. Ήδη λοιπόν έδωσα εντολή στους δικηγόρους μου προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα. Και δίνω μια υπόσχεση στην @ntalaoura: “Θα σας πάω μέχρι τέλους”».