Είχε από κάθε άποψη μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη επίσκεψη και πρώτη περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας μας. Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» της Αθήνας δεν έδωσε μόνο την ευκαιρία για selfies, αφού είχε και πολύ «ζουμερά» παραλειπόμενα.

Έτσι, ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον έχουν όσα ανέφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, συντονίστρια διευθύντρια της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στο ίδρυμα.

Διαβάστε ακόμα: Διονύσης Τεμπονέρας - Ματίνα Παγώνη: Κόντρα στον αέρα εκπομπής για τη δημόσια υγεία

Κασσελάκης και Παγώνη για την αξιολόγηση των γιατρών

Συγκεκριμένα, σε μία στιγμή της επίσκεψης και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ματίνα Παγώνη βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο σε έναν διάδρομο του νοσοκομείου, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξηγεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ίδια είναι υπέρ της αξιολόγησης των γιατρών. «Και εγώ είμαι υπέρ της αξιολόγησης», έσπευσε να απαντήσει αυθορμήτως και ειλικρινώς ο κ. Κασσελάκης, με την κυρία Παγώνη να εκφράζει την απέραντη έκπληξή της: «Μα, πώς είστε υπέρ της αξιολόγησης; Πώς το λέτε αυτό; Αφού όταν η Νέα Δημοκρατία έφερε σχετική νομοθετική διάταξη στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισαν…».

Αμήχανος και σιωπηλός ο Στέφανος Κασσελάκης γυρίζει και κοιτάει ερωτηματικά τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, ο οποίος, επίσης αμήχανος, κάνει ένα καταφατικό νεύμα στον πρόεδρό του σαν να του λέει: «Έτσι έχουν τα πράγματα…». «Να σας αξιολογούν οι ασθενείς», αντέτεινε προσχηματικά, προφανώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει τον σχετικό διάλογο.

Η Ματίνα Παγώνη όμως δεν έμεινε εκεί. Θύμισε επίσης στον κ. Κασσελάκη ότι η τότε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε αφήσει το 2019 στο ΕΣΥ περίπου 556 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις αύξησε σε 1.300, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, και τώρα διαθέτουμε 1.105». Άκουσε την κυρία Παγώνη χωρίς να σχολιάσει αυτή τη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος -και αυτό έχει το ενδιαφέρον του- ανέφερε λίαν αινιγματικώς στην πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ ότι «σε δεκαπέντε μέρες πάλι εδώ, στο “Γεώργιος Γεννηματάς”, θα βρίσκομαι».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή