Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και μεταξύ άλλων, σχολίασε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δυο πολυεθνικές εταιρίες για αισχροκέρδεια.

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Σκρέκας: Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε Procter & Gamble και Unilever για αθέμιτη κερδοφορία

Στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι: «Ο αγώνας κατά της ακρίβειας, είναι απόλυτη προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό».

Μάκης Βορίδης: «Η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης δεν αφορά το σήμερα αλλά το χθες»

Αναφερόμενος στη χθεσινή ένταση στη Βουλή και την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι: «Η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης δεν αφορά το σήμερα αλλά το χθες. Δεν μπορεί να μιλάμε για την επιλογή διοικητών στο Δημόσιο και η αντιπολίτευση να επαναφέρει θέματα όπως τα Τέμπη και οι υποκλοπές. Αυτά τα θέματα αφενός έχουν περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης και αφετέρου έχουν κριθεί σε δυο εκλογικές διαδικασίες μέσα στους τελευταίους μήνες».

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάξτε τροπάριο, διευρύνετε την γκάμα σας - Τα ίδια λέγατε και πριν από τις εκλογές και πήρατε 17% και 12%

Με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι επικείμενες αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, ο Μάκης Βορίδης διευκρίνισε ότι «δεν αποτελούν πρόσθετη φορολογία. Είναι μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και ισότητας», προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που δηλώνει ένας εργαζόμενος με τον βασικό μισθό.

Τέλος, και απαντώντας στο ερώτημα αν η Κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει νέα θετικά μέτρα για τους πολίτες, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι: «Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πρώτο μέλημα της είναι η ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων και όχι μόνο. Η χρονιά δείχνει να πηγαίνει καλά δημοσιονομικά κι αν αυτό αποτυπωθεί και στο κλείσιμο της μετά από 2 μήνες, τότε η Κυβέρνηση θα πράξει τι αυτονόητο».