Το γεγονός ότι τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση φέρνει το μεγάλο θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών κάνει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για κρυφή ατζέντα. 

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης: Δεσμευόμαστε για μηδενική φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ (Βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εφαρμόζει κρυφή ατζέντα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μάλιστα, με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σχολίασε και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 41%, κάνοντας λόγο για αλαζονεία. «Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη; Η λογική "41% έχω, ό,τι θέλω κάνω" οδηγεί και σε φορολογική αλαζονεία. Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι με εισόδημα έως 10.000 ευρώ ο φόρος τους θα είναι μηδέν. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη. Αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι μηδέν», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ακόμα ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει προεκλογικά ότι θα εφάρμοζε αυτό το μέτρο, προφανώς και δεν θα έπαιρνε 41%. «Το έκρυψε γιατί και τώρα εφαρμόζει την κρυφή ατζέντα του», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι άνθρωποι. Επισημαίνουν, μάλιστα ότι τα ποσά αυτά δεν έχουν να κάνουν ούτε με την προσωπική θέση που είχε εκφράσει προεκλογικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος -όταν είχε μιλήσει για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών- και για την οποία βρέθηκε εκτός κόμματος και ο ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα.

Διαβάστε ακόμα: Κωστής Χατζηδάκης: Η προκλητική φοροδιαφυγή μάς οδηγεί στο επιπλέον βήμα

Επίθεση Φάμελλου για απολύσεις των πυροσβεστών

Χθες, πάντως, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, επιτέθηκε εναντίον της Ν.Δ. για τις απολύσεις των πυροσβεστών.

«Η Νέα Δημοκρατία τι θέλει για το Δημόσιο; Θα μου επιτρέψετε, κύριε Μητσοτάκη, να σας δώσω μερικά παραδείγματα για να είναι εύληπτο και να είναι κατανοητό», είπε ο Σωκράτη Φάμελος και πρόσθεσε: «Παράδειγμα, λοιπόν. Σήμερα είναι 1η Νοεμβρίου. Σήμερα λοιπόν δυστυχώς δεν μπορούμε να ευχηθούμε "καλό μήνα" γιατί σήμερα βγήκαν στην ανεργία δυόμισι χιλιάδες (2.500) συμβασιούχοι πυροσβέστες! Από σήμερα λοιπόν, με επιλογή του κ. Μητσοτάκη, 2.500 εκπαιδευμένοι πυροσβέστες της χώρας μας που έδωσαν τη μάχη των πυρκαγιών σταμάτησαν να δουλεύουν. Και προσέξτε το παράλογο, ενώ το οργανόγραμμα της Πυροσβεστικής που έγινε επί κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη έχει τρεις χιλιάδες εξακόσια (3.600) κενά. Για να καταλάβετε λίγο ποια είναι η αριστεία. Τελικά, είναι προφανές ότι δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο».