Αυστηρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος και συγκεκριμένα για την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να εισηγηθεί τις διαγραφές ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται» και υπογράμμισε τρία σημεία: Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό πρέπει να εντάξουμε το φορολογικό, αποφύγαμε να το κάνουμε το 2019. Υπάρχουν αντιφάσεις επ΄αυτού μέσα στο κόμμα και πρέπει να λυθούν. Από τις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη απουσιάζαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την κινηματική του υπόσταση».

Τι είχε γίνει στην συνάντηση Κασσελάκη - Τσακαλώτου πριν λίγες ημέρες

Στέφανος Κασσελάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν συναντηθεί στις 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ώστε να ζητήσει να μην προχωρήσουν οι διαγραφές των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη, Στέφανου Τζουμάκα και Νίκου Φίλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση όσον αφορά τα σχέδιά του για το κόμμα αν δεν πάρει πίσω τις διαγραφές. Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απαντήσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι θέλει κομματική πειθαρχία από τα στελέχη, να είναι προσεκτικά στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι όποιες διαφωνίες να εκφράζονται στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με το καταστατικό.