Για τις εξελίξεις στο Ισραήλ και στα ελληνοτουρκικά μίλησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου. Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, κος Τάσος Χατζηβασιλείου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι ο κ. Ερντογάν βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Χαζηβασιλείου σημείωσε: «Ο Μητσοτάκης είναι ρεαλιστής και οραματιστής μαζί και αυτό ακριβώς τον διακρίνει από διάφορους άλλους ηγέτες και τον κάνει πιο αποτελεσματικό. Είπε την πραγματικότητα εχθές. Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ίδια η Τουρκία κάνει μια επιλογή, τραβάει ο Ερντογάν μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση και απευθύνεται στο διεθνές μουσουλμανικό ακροατήριο. Έχει ξεφύγει από το εγχώριο ακροατήριό του και τώρα απευθύνεται στους έξω μουσουλμάνους διεκδικώντας το ρόλο του «πατερούλη» του ισλαμικού σουνιτικού κόσμου.   

Διαβάστε επίσης: Χατζηβασιλείου για Ισραήλ: «Εάν εμπλακεί η Χεζμπολάχ θα ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου στη Μέση Ανατολή»

 Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου η κρίση στη Μέση Ανατολή επηρέασε τις ισορροπίες. «Αυτή η κρίση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε πόση μεγάλη απόσταση και διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις θέσεις Ελλάδος και Τουρκίας σε μια σειρά από ζητήματα όπως είναι και αυτή η τραγική κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι στη Μέση Ανατολή όμως η νηνεμία στο Αιγαίο είναι πολύτιμη γιατί βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο σκληρούς πολέμους».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε: «Σαράντα μέρες μέχρι το Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύς χρόνος και στη διπλωματία 40 μέρες είναι σχεδόν ένας αιώνας. Η Ελλάδα θέλει να προστατεύσει και να διαφυλάξει τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για διάλογο και για οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την Τουρκία διότι αυτή η ηρεμία στο Αιγαίο είναι πολύτιμή για την γενικότερη περιοχή μας, όχι μόνο για τις δύο χώρες μας αλλά για όλη τη γειτονιά με δεδομένο δύο πολέμους σκληρούς που έχουμε στο Βορρά και στο Νότο μας  όμως η διαδικασία αυτή ειναι μια διαδικασία που απαιτεί συνέπεια και προσήλωση και από τις δύο πλευρές. Η χώρα μας την επιδεικνύει πρέπει να το επιδεικνύει σταθερά και η Τουρκία και αυτό αξιολογείται κάθε μέρα.  Εμείς είμαστε ανοιχτοί στο να κρατήσουμε τη διαδικασία επαναπροσέγγισης με την Τουρκία ζωντανή όμως πρέπει και η Τουρκία να ανταποκρίνεται στις ελάχιστες προϋποθέσεις.

Δεν θα έλεγα ότι είναι στον αέρα, θα έλεγα ότι ο σχεδιασμός αυτή τη στιγμή έχει τη συνάντηση στο τραπέζι αλλά 40 μέρες μέχρι την 7η Δεκεμβρίου είναι πολύς χρόνος και κανείς δεν ξέρει τι θα  μεσολαβήσει».