Πως έχει ζητήσει την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαίωσε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητα λάθη στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλη για το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης για τον τρόπο και την ταχύτητα καταβολής των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, απαριθμώντας μια σειρά από μέτρα στήριξης αλλά και ενισχύσεις (προκαταβολές) που έχουν λάβει ή και δρομολογούνται να λάβουν μέσα στον Νοέμβριο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε πως η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία για την αναγέννηση του θεσσαλικού κάμπου, επισημαίνοντας πως προτίθεται να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, δίχως χρώματα, δίχως κόμματα και χωρίς καμία διάκριση. «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να την ταχύτερα αποκατάσταση των πληγέντων», απάντησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι οι υποθέσεις επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν έχουν προχωρήσει, καθυστερήσει ή έχουν αναίτια μπλοκάρει να πάρουν τον δρόμο του εισαγγελέα.