«Το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει το υπουργείο Εργασίας, αλλά μάλλον και η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια είναι η κατάρτιση των εργαζομένων ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας» δήλωσε από τη Σάμο ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Πυθαγορείου Ακαδημίας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, στο Καρλόβασι.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το υπουργείο ξεκινάει «ένα ωραίο πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς ανέργων από τη Δυτική Μακεδονία στην Κρήτη για την συγκομιδή εκεί των προϊόντων της γης τον μήνα Οκτώβριο Νοέμβριο με πληρωμή από τη ΔΥΠΑ μεταφοράς και διαμονής του προσωπικού και έχουμε πολύ μεγάλα και γιγαντιαία προγράμματα και από το ταμείο ανάκαμψης και από το νέο ΕΣΠΑ για την κατάρτιση των εργαζομένων. Στο τέλος, σκοπός μας είναι η ανεργία να πέσει πολύ, κατά 10% και οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα».

Εξάλλου βρισκόμενος στην ακριτική Σάμο έκανε μία ξεκάθαρη δήλωση απευθυνόμενος στους ακρίτες της Σάμου και του Β. Α Αιγαίου. «Αντιλαμβανόμενος την ανησυχία των κατοίκων και της Σάμου αλλά γενικά του βορείου Αιγαίου θέλω να δηλώσω ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει, ούτε αφήνει τα σύνορα αφύλακτα και χωρίς φροντίδα. Ό,τι και να συμβεί έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία ότι πρέπει να αφήνουμε την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου να βρεθούν σε πολύ μεγάλη μεταναστευτική πίεση» τόνισε.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είχε συνάντηση εργασίας με τον βουλευτή Σάμου καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη ο οποίος του μετέφερε τα προβλήματα του Νομού και κυρίως αυτά που έχουν προκύψει λόγω του φονικού σεισμού και του ζήτησε να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Πηγή: ΕΡΤ