«Δεδομένη η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποστηριζόμενος υποψήφιος από τη ΝΔ για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής«Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Ισραήλ θα εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας. Θα κάνουν μικρά χειρουργικά χτυπήματα γιατί είναι πολύ δύσκολες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως είναι διαμορφωμένο το έδαφος στη Γάζα. Βλέπω ευρεία χερσαία επέμβαση, αυτό που βλέπουμε τώρα να γίνεται σε ένα-δύο σημεία θα το δούμε να γίνεται σε είκοσι σημεία».

«Πυρά» Στεφανή κατά Μουτζούρη

«Στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μας ψήφισαν πάνω από 40 χιλιάδες άνθρωποι. Στον δεύτερο γύρο είδαμε το πολιτικό σκηνικό πώς διαμορφώθηκε σε όλη τη χώρα με κινήσεις κρυφές ή φανερές», είπε ο κ. Στεφανής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε επισήμως στις κινήσεις αυτές, καθώς 11 στελέχη έστειλαν μήνυμα στήριξης στον Μουτζούρη: "Να εργαστούμε όλοι μαζί για να καταστρέψουμε τον Μητσοτάκη". Διάφορες περιέργες συμμαχίες πρέπει να προβληματίσουν τον κόσμο για το ποιους επιλέγουμε και τι ψηφίζουμε».

«Ο κ. Μουτζούρης έπαξε το χαρτί του μεταναστευτικού επαναφέροντας τοξικότητα και διχόνοια. Καταλαβα από αυτές τις εκλογές ότι πρέπει να μιλάμε για όραμα ιδανικά και αξίες και για αυτά με ψήφισε μεγάλο μέρος του κόσμου. Ο κ. Μουτζούρης λέει ότι θα σταματήσει το μεταναστευτικό. Πώς θα το κάνει αυτό; Θα κατέβει στην παραλία θα πετάει πέτρες με σφεντόνα στις βάρκες που έρχονται;».

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι εσωκοµµατικές διαφωνίες ο σηµαντικότερος λόγος που ο Αλκιβιάδης Στεφανής δεν επικράτησε στο Βόρειο Αιγαίο

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλκιβιάδη Στεφανή

Για τη νίκη του κ. Μουτζούρη στην περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου

Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Στον πρώτο γύρο μας ψήφισαν πάνω από 40 χιλιάδες άνθρωποι με ένα ποσοστό κοντά στο 40% και αν είχαν γίνει δύο κινήσεις σωστές πιστεύω ότι θα είχαμε τελειώσει από τον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο είδαμε το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώθηκε σε όλη τη χώρα, συμμαχίες ιδιαίτερες, κινήσεις κρυφές και φανερές.

Ερωτηθείς αν συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις κρυφές συνεννοήσεις 

Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε και επισήμως με μια επιστολή που είχε στείλει πριν τις πρώτες εκλογές όταν 11 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στείλαν μια επιστολή στήριξης στον κ. Μουτζούρη βάζοντας μέσα το τελείως κυνικό το ότι επειδή εμείς στη Λέσβο δεν έχουμε θέση εξουσίας γιατί δεν βγάλανε βουλευτή, να μας δώσει ο κ. Μουτζούρης θέση εξουσίας και όλοι μαζί να εργαστούμε για να καταστρέψουμε τον πρωθυπουργό της χώρας.

Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Τα μηνύματα τα οποία ελήφθησαν απ’ όλη την Ελλάδα για αυτές τις εκλογές πρέπει να προβληματίσουν τον πολιτικό κόσμο αλλά και τους απλούς ανθρώπους τι ψηφίζουμε στις πρώτες εκλογές και τι καταλήγουμε να έχουμε στις δεύτερες εκλογές.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του κ. Μουτζούρη προς τον κ. Καιρίδη για το μεταναστευτικό

Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Είναι μια πολιτική και μια στρατηγική η οποία δυστυχώς πιάνει, μια στρατηγική η οποία δεν βασίζεται στη λογική δηλαδή κατηγόρησε τον κ. Καιρίδη ότι δεν φυλά τα σύνορα και αν κάποιος διαβάσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής δεν είναι στις αρμοδιότητες του η ασφάλεια των συνόρων. Βλέπουμε μια προσπάθεια η οποία απευθύνεται σε λάθος ανθρώπους με λάθος τρόπο. Έπαιξε το χαρτί του μεταναστευτικού επαναφέροντας το φόβο, την τοξικότητα και τη διχόνοια στην οποία είχε στηριχτεί και κατά την πρώτη περίοδο.

Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Ο κ. Μουτζούρης λεει «εγώ μόνος μου θα σταματήσω το μεταναστευτικό», πως θα το σταματήσει μόνος του χωρίς το Λιμενικό, χωρίς την Αστυνομία, χωρίς τα αρμόδια υπουργεία, χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς καμία επαφή με την ΕΕ ; Δηλαδή θα κατέβει στην παραλία και θα πετάει πέτρες με σφεντόνα στις βάρκες που έρχονται;

Αναφορικά με τον πόλεμο Ισραήλ –Χαμάς 

Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Ισραήλ θα εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας. Και το λέω αυτό γιατί η Χαμάς έσυρε το Ισραήλ σε ένα πόλεμο με την ενέργεια αυτή που έκανε, βεβαίως το Ισραήλ φάνηκε πολύ λογικό και δεν μπήκε στη διαδικασία να εισβάλει χερσαία αμέσως. Οργανώθηκε σωστά, έκανε τις απαραίτητες πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις που έπρεπε, προετοίμασε τις στρατιωτικές του δυνάμεις και τώρα βλέπουμε σιγά-σιγά να ξεκινάει τις χερσαίες επιχειρήσεις. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σκεφτούμε ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις είναι μια τεράστια γραμμή εξόρμησης και τα άρματα με μια εντολή θα περάσουν όλα μαζί τη γραμμή εξόρμηση. Αυτό δεν πρέπει να το δούμε είναι τελείως διαφορετικός ο πόλεμος. Βλέπουμε ότι έχουν ανοιχτεί πόρτες στο συρματόπλεγμα, έχουν ανοιχτεί περάσματα και μικρές δυνάμεις δηλαδή τέσσερα άρματα μαζί με τέσσερα ερπυστριοφόρα, μαζί με κάποια τμήματα του μηχανικού για να απελευθερώνουν τους δρόμους, με drones, με ειδικές δυνάμεις και με ενίσχυση πυροβολικού και αεροπορία θα κάνουν μικρά χειρουργικά χτυπήματα γιατί είναι πολύ δύσκολες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως είναι διαμορφωμένο το έδαφος στη Γάζα. Βλέπω ευρεία χερσαία επέμβαση, αυτό που βλέπουμε τώρα να γίνεται σε ένα-δύο σημεία θα το δούμε να γίνεται σε είκοσι σημεία.

Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Η χερσαία επιχείρηση είναι αναγκαία για το Ισραήλ γιατί πρέπει να ανακτήσει το Ισραήλ τη στρατιωτική του αξιοπιστία πρώτον για το εσωτερικό του έτσι ώστε οι πολίτες του Ισραήλ να έχουν το αίσθημα ασφαλείας που είχανε πριν, και δεύτερον για το εξωτερικό του διότι όταν οι εχθροί του διαπιστώσουν ότι το Ισραήλ είναι ανίσχυρο τότε όλοι θα του επιτεθούνε. Άρα το Ισραήλ πρέπει να αποκαταστήσει το φόβο που εμπνέει η υπεροπλία του.