Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαγραφές στελεχών του κόμματος, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί. Πολλοί προσπάθησαν με πολλούς τρόπους», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης και συμπλήρωσε πως: «ότι κι αν γίνει, στο τέλος θα τον βρούμε τον δρόμο μας».

«Έχουμε μία δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση είτε μας αρέσει, είτε όχι»

«Παίζουμε εμείς και η Γάζα στο ίδιο πεδίο κι αυτό δείχνει προς τα στελέχη μας πως πρέπει να σοβαρευτούν» σημείωσε, ενώ σε ερώτηση για το ποιούς θεωρεί «μη σοβαρούς» απάντησε ότι «οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το βήμα κριτικής για μία κομματική διαδικασία είναι η τηλεόραση ή τα ραδιόφωνα και όχι η συνεδρίαση ενός οργάνου“.

Ο κ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για εσωτερική δυστροπία και δυσκολία να αναγνωριστεί μία νέα κατάσταση. «Έχουμε μία δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση είτε μας αρέσει, είτε όχι. Σε οποιοδήποτε κόμμα του κόσμου υπήρχε τέτοια επίθεση σε νεοεκλεγέντα πρόεδρο και σε οποιονδήποτε πρόεδρο, προφανώς θα κινούνταν οι εσωκομματικές διαδικασίες» πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας δεν είναι πατερούλης για να κάνει παρέμβαση»

Σημείωσε ότι είναι προφάσεις εν αμαερτίαις τα περί παράκαμψης των κομματικών οργάνων και ζήτησε σεβασμό απόλυτο στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας δεν είναι πατερούλης για να κάνει παρέμβαση» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι πρέπει «να αποδείξουμε ότι μπορούμε χωρίς τον Αλέξη».

Χαρακτήρισε ανοησίες και προσβολές τα περί παράκεντρων στο κόμμα ενώ αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι είναι ικανός να εκφράσει τον χώρο της Αριστεράς, εάν του το επιτρέψουν.