Η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες με πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων από στελέχη του κόμματος.

Ο Νίκος Καρανίκας επιτέθηκε στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωσή της, με την οποία ζητά την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Καρανίκας αναφέρει ότι «υπονόμευσαν την ύπαρξή τους, καθώς βυθίστηκαν στον πανικό του συναισθήματος που προκαλεί το υπαρξιακό πρόβλημα των βαρόνων της αριστερής ελίτ, των φραξιών και των ιερών αγελάδων».

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

«Ακύρωσαν την ύπαρξή τους.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εναντίον του εκλεγμένου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, αποδεικνύει πώς μπορεί να μετατραπεί ένα όργανο σε μέρος του προβλήματος όταν εργαλειοποιείται για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς μιας παρέας και δυο φραξιών.

Είναι προφανές ότι για τα μέλη του κόμματος και για τον κόσμο όλο δεν υφίσταται πλέον Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπονόμευσαν την ύπαρξή τους, καθώς βυθίστηκαν στον πανικό του συναισθήματος που προκαλεί το υπαρξιακό πρόβλημα των βαρόνων της αριστερής ελίτ, των φραξιών και των ιερών αγελάδων».

Η αναφορά της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στις διαγραφές

Υπενθυμίζεται ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση «διαγραφής» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη, κάνοντας λόγο για παραβίαση του καταστατικού.

Σε αυτό το σκηνικό ζητάει την «άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές τού δίνει τη δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού.

Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά, αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά.

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών.