Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ελευσίνα «για να μη γίνει η αεροπορική βάση ορμητήριο του ιμπεριαλισμού για το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού» απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Αθηναίων, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.''

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν το τέλος του, ο Νίκος Σοφιανός απάντησε ότι: «Δεν θα θέλαμε να μπούμε σε τέτοιες προβλέψεις σε σχέση αν είναι το τέλος ή αν είναι η αρχή διάφορων άλλων σχεδιασμών γιατί υπάρχουν και σχεδιασμοί για το πως θα ξαναζωντανέψει αυτή η σοσιαλδημοκρατική εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα σημείωσε ότι «υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί για την ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες τους να διαγκωνίζονται για την πρώτη και δεύτερη θέση».

«Να σας θυμίσω τα πανηγύρια τα οποία στήθηκαν για την εκλογή Δούκα γύρω από την περίφημη σύγκλιση της κεντροαριστεράς. Πιο πολύ χάρηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ζαχαριάδης για την εκλογή Δούκα παρά ο κ. Δούκας. Αυτό το σενάριο να συγκλίνουν αυτά τα κόμματα και αυτό παίζεται, παίζονται διάφορα το κύριο όμως είναι ο εγκλωβισμός, ο εγκλωβισμός στο να διαμορφωθούν καινούργιες αυταπάτες ότι κάποιες», συμπλήρωσε ο κ. Σοφιανός.

«Οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος σπρώχνει στη διάσπαση γίνονται πάνω σε μία κοινή βάση, που στήριζαν όλοι τους τα προηγούμενα χρόνια στο συγκεκριμένο κόμμα, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το κύριο είναι να μην εγκλωβιστεί ο κόσμος σε αυταπάτες που το προηγούμενο διάστημα τον απογοήτευσαν», είπε ο Νίκος Σοφιανός προσθέτοντας πως «το ΚΚΕ απευθύνεται σε αυτό τον κόσμο πλατιά και ενωτικά για αγωνιστική συνάντηση μαζί τους, παρά τις όποιες διαφορές, γιατί δεν πρέπει να χαθεί και να παραιτηθεί αυτός ο κόσμος».

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Αναφερόμενος στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Σοφιανός είπε ότι «αυτή η εξέλιξη εμάς δεν μας προκαλεί έκπληξη». «Όταν διαμορφώνονται συνθήκες ώστε ένα κόμμα με 2€ να ψηφίζει τον αρχηγό του όποιος θέλει είναι πιθανό να υπάρχουν και τέτοιες υποψηφιότητες οι οποίες είναι ιλουστρασιόν, οι οποίες έχουν μια σειρά χαρακτηριστικά από τα λεγόμενα επικοινωνιακά δεδομένα που πρέπει να διαμορφώνονται στην πολιτική όλο αυτό το σκηνικό δηλαδή το οποίο είναι ξένο εννοείται για το ΚΚΕ αλλά είναι ξένο και για τις παραδόσεις και τις αντιλήψεις και για μια κουλτούρα που έχει ο κόσμος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νίκος Σοφιανός: Πρέπει να ανοίξει η Λ. Βασιλίσσης Όλγας

Ο κ. Σοφιανός, ερωτηθείς για θέματα του Δήμου Αθηναίων και την αντιπαράθεση ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Μπακογιάννη για τη Λ. Βασιλίσσης Όλγας, υπενθύμισε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη για μετατροπή της Αθήνας σε τουριστικό προϊόν προς όφελος των συμφερόντων των ξενοδοχειακών ομίλων, σχεδιασμός ο οποίος περιλαμβάνει και την Όλγας και την Αθηνάς και άλλους δρόμους».

«Εννοείται ότι πρέπει να ανοίξει η Όλγας, εννοείται ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο πειραματισμός στην Αθήνα για τα συμφέροντα των ξενοδόχων και του τουριστικού προϊοντος» ανέφερε, τέλος, ο Νίκος Σοφιανός.