O Ευάγγελος Αποστολάκης παραχώρησε συνέντευξη στο φοιτητικό podcast «ΜΕΘΕΞΗ»,στο οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις εσωτερικές αναταραχές στο ΣΥΡΙΖΑ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις συγκλίσεις και στη δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της στρατιωτικής θητείας, αλλά έγινε και αξιολόγηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης Ν.Δ στον τομέα της άμυνας, ιδίως των εξοπλιστικών και των αμυντικών συμφωνιών, ενώ τέλος, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ερωτήθηκε για τα Ελληνοτουρκικά και τιςεξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Αποστολάκης για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση σχετικά με συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με άλλο κόμμα, εν προκειμένω, το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αποστολάκης είπε: “Το κάθε κόμμα προσπαθεί να διατηρήσει την καθαρότητα και τη δική του παρουσία. Επομένως η όποια συμφωνία για κοινά ψηφοδέλτια κλπ είναι θέσεις τις οποίες δεν θέλει να δεχτεί κανείς αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι. Νομίζω ότι όλα αυτά θα προκύψουν με το να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει αυτό. Μετά η μεθόδευση του πώς θα γίνει και ποιός είναι ο πρακτικότερος τρόπος θα προκύψει από συνεννοήσεις”.

Για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας

“Δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη περίοδος να συζητήσουμε για κατάργηση της θητείας. Όμως ο σχεδιασμός πρέπει να ξαναγίνει και να γίνει έτσι ούτως ώστε η θητεία να είναι αποτελεσματική και για τους ίδιους τους στρατευσίμους αλλά και για την ίδια τη χώρα. Εκεί πάνω συζητάμε διάφορα μοντέλα, τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε.” δήλωσε σε σχετικό ερώτημα ο Ευάγγελος Αποστολάκης.



“Μην τρομάζετε από τις δηλώσεις τις παράξενες (ότι) θα την καταργήσουμε (τη στρατιωτική θητεία) , θα την κάνουμε κοινωνική θητεία μόνο κι όλα αυτά. Είναι ένα θέμα το οποίο μας προβληματίζει, έχουμε διάφορες προτάσεις, έχουμε διάφορες θέσεις και θα δούμε ποιο είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο που ζούμε και στην ελληνική κοινωνία.” κατέληξε.