Ο Χάρης Μαμουλάκης χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως "τοκετό". Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος, δήλωσε ότι η διαγραφή των Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα είναι αποτέλεσμα των δηλώσεών τους, οι οποίες έδειχναν ότι θέλουν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαμουλάκης είπε ότι σε άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, αν στελέχη με ιστορική διαδρομή έκαναν ανάλογες δηλώσεις, θα ξεκινούσαν διαδικασίες για την απομάκρυνσή τους.

«Σε όποιο ευρωπαϊκό κόμμα αν στελέχη με ιστορική διαδρομή διατύπωναν τέτοιου είδους λεκτικές διατυπώσεις θα ξεκινούσαν διαδικασίες» είπε αρχικά στον ΣΚΑΙ ο κ. Μαμουλάκης.

«Αυτό που αντιλήφθηκα από τις δηλώσεις τους είναι ότι είναι επιθυμία τους να αποχωρήσουν. Ένιωσα από όσα άκουσα από τον Δημήτρη Βίτσα είναι ότι νιώθει εαυτόν ήδη εκτός του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε ότι η διαγραφή αυτή είναι αποτέλεσμα της αλλαγής που έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προκαλεί ανασφάλεια σε όσα στελέχη έχουν συνηθίσει σε μια διαδικασία βάσει επετηρίδας.

Ο κ. Μαμουλάκης δήλωσε ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η σφοδρότητα των αντιδράσεων δεν είναι δικαιολογημένη.

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μαμουλάκης απάντησε ότι είναι μια κρίσιμη καμπή για το κόμμα, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να επιλέξει το πότε θα παρέμβει.

Ο κ. Μαμουλάκης δήλωσε ότι το ξεκαθάρισμα καλό είναι να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή, όπου κάθε πλευρά θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει τις θέσεις της.