Ούτε επιβεβαίωνει ούτε διέψευδει τη φημολογία ότι ετοιμάζεται να φτιάξει κόμμα για την Ευρωβουλή ο Πέτρος Κόκκαλης.

Πρώτα τα «Παραπολιτικά», στο φύλλο της 7ης Οκτωβρίου, δηλαδή πριν από 16 μέρες, και μέσω του «Πράκτορος Π» ανέφεραν ότι ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να φτιάξει κόμμα, προκειμένου να τεθεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου τελεί ευρωβουλευτής. Ως εκ τούτου, η παραίτηση του Στέλιου Κούλογλου δεν σχετίζεται με όποια απόφασή του. 

Διαβάστε εδώ το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 7 Οκτωβρίου 2023. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες σκέψεις κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης για τη δημιουργία κόμματος για την Ευρωβουλή


Στο κείμενο του «Πράκτορος Π» στα «Παραπολιτικά» αναφέρονταν τα εξής:  Στα κάγκελα διαβάζω δεξιά κι αριστερά ότι βρίσκεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, µε αφορµή την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόµµατος.

Ο πρωτότοκος γιος του προέδρου Σωκράτη προφανώς και αντιλαµβάνεται πως έχει αποκτήσει έναν original αντίπαλο, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι και υποψήφιος στις επόµενες ευρωεκλογές.

Τα όνειρα για διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα

Ο Πέτρος, που διαχρονικά είχε µεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε πιο ενεργά µε την πολιτική ονειρευόταν πως, όταν θα ερχόταν το πλήρωµα του χρόνου για τον Τσίπρα, θα είχε πλείστες πιθανότητες για να τον διαδεχθεί. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Ο µικρός Κόκκαλης πίστευε (και ενδεχοµένως να εξακολουθεί να το πιστεύει) ότι θα µπορούσε σε αυτό το πολιτικό σκηνικό κάποια στιγµή να διαδραµατίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εδώ που τα λέµε, και πιο αριστερός από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι, αλλά κυρίως είναι πιο πλούσιος.

Με δεδοµένο ότι οι νέοι αριστεροί που προσήλθαν στις κάλπες προκειµένου να εκλέξουν τον νέο ηγέτη τους ξέχασαν τα όσα έλεγαν κατά το παρελθόν για το «τρισκατάρατο κεφάλαιο», νοµίζω ότι ένας Κόκκαλης µπορεί και να έκανε µεγαλύτερο γκελ από τον παντελώς άγνωστο (µέχρι πρότινος) Κασσελάκη.

Επανέρχοµαι στην αρχή του σχολίου, για να σας πω ότι είναι τόσα τα νεύρα του Κόκκαλη, που δεν αποκλείω, ακόµα και πριν από τις ευρωεκλογές, να αλλάξει ευρωοµάδα, δηµιουργώντας ταυτόχρονα και ένα δικό του κόµµα, που θα κατέβει (ως αµιγώς πράσινο) στις ευρωεκλογές.