Ο Δημήτρης Κουρέτας δεν θα συναντηθεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, συνάντηση μεταξύ του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην ανακοίνωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρθηκε πως ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικαλέστηκε οικογενειακό πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κουρέτας είχε τονίσει στην ΕΡΤ πως η συνάντηση ενδεχομένως να μη χρειάζεται να γίνει, αφού ο ίδιος καλύφθηκε με τη συζήτηση που έκανε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Μετά από παράκληση του νεοκλεγέντος Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, η προγραμματισμένη για αύριο (σημ. συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, αναβάλλεται, λόγω οικογενειακού προβλήματος του πρώτου. Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση, για τον χρόνο που θα ορισθεί η συνάντηση.

Τι είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Κουρέτας


Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρώτη αντάμωση των δύο αντρών μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, όταν ο Δημήτρης Κουρέτας επικράτησε του Κώστα Αγοραστού. 



Ο Δημήτρης Κουρέτας, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου, τόνισε ότι η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε προκειμένου να ενημερωθεί για διάφορα ζητήματα. «Ήταν σε ένα καλό κλίμα. Έβαλα κάποια ζητήματα ενημέρωσης δηλαδή να έχω μια πρωτογενή ενημέρωση από το τι γίνεται, ποιος είναι o σχεδιασμός, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων. Mε διαβεβαίωσαν ότι θα την πάρω από τους υπεύθυνους υπουργούς πολύ σύντομα, δηλαδή από τον κ. Λιβάνιο, τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και νομίζω και τον κ. Ταχιάο», είπε ο Δημήτρης Κουρέτας στην ΕΡΤ, ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Ζήτησα να συμμετέχω στο νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, το οποίο είχε διαταραχθεί».



Δημήτρης Κουρέτας: Δεν θέλω να περιμένω για να πω τη γνώμη μου

«Ο χείμαρρος στον Βόλο έχει μέσα 850.000 τόνους φερτα υλικά. Η Περιφέρεια έχει τοποθετήσει έναν εργολάβο με κάποια μηχανήματα και παίρνει 8.000 τόνους τη μέρα, δηλαδή θα αδειάσει σε 100 μέρες. Θέλω να πω τη γνώμη μου εφόσον είμαι εκλεγμένος από τους πολίτες και τα ζητήματα είναι φλέγοντα. Θα μπορούσα να περιμένω, αλλά δεν θέλω» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουρέτας μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι «η συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό θα γίνει όταν με καλέσει ο ίδιος».

«Είχα ακούσει και προεκλογικά τα περί ασυνεννοησίας με την κυβέρνηση. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος τεχνοκράτης, μετριοπαθής. Βλέπω ότι πριν συμπληρωθούν δύο μέρες (από την εκλογή μου) εγώ ήμουν εδώ κι ενημερώθηκα. Θεωρώ ότι θα είμαι 100% έτοιμος τη 1/1 (που αναλαμβάνω ως περιφερειάρχης). Θεωρώ ότι αυτό εκτιμήθηκε και από τον πρωθυπουργό», δήλωσε.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Κουρέτα: Τι συζήτησαν οι δύο άντρες 


Πρώτο ουσιαστικό βήμα επαφής και συνεργασίας καταγράφηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας έργου για την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων και την ολοκλήρωση των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχες.







Μητσοτακής: Κοινή προσπάθεια κυβέρνησης, αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Δημήτρη Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.



«Η συνάντηση μας έγινε σε καλό κλίμα», είπε ο Δημήτρης Κουρέτας σημειώνοντας ότι ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα εκκρεμή ζητήματα και τον προγραμματισμό των έργων.