Την πρώτη του συνέντευξη μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε το βράδυ της Τρίτης (17/10) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

«Είναι η πρώτη ήττα του κ. Μητσοτάκη που έχει να κάνει με την αλαζονεία και το πελατειακό κράτος. Οι πολίτες είπαν ότι δεν θέλουν την αυτοδιοίκηση, μακρύ χέρι του Μαξίμου» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας, που όπως είπε, «καλπάζει, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα». «Η ΝΔ νίκησε στις εκλογές, επειδή οι πολίτες δεν έβλεπαν εναλλακτική πρόταση», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει στελέχη με τεχνοκρατική επάρκεια, όπως ο Χάρης Δούκας, που εξελέγη δήμαρχος στην Αθήνα. «Είχαμε συμπόρευση δυνάμεων από την πρώτη Κυριακή» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τάχθηκε υπέρ προγραμματικών συμφωνιών «από τα κάτω».

«Με γενναίο τρόπο έπραξε ο κ. Ζαχαριάδης (για την στήριξη σε Δούκα) , αλλά δεν έφτανε το ποσοστό του για να εκλεγεί ο Δούκας,  τη νίκη του την έδωσε ο λαός της Αθήνας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν πρέπει να περιχαρακώνουμε τη νίκη σε συμφωνίες κορυφής» ανέφερε.

«Ακούω για προοδευτικό Κέντρο», συνέχισε. «Είναι ο κύριος Μητσοτάκης προοδευτικό Κέντρο όπως κυβερνάαναρωτήθηκε. «Ακούω για πρόοδο από την Αριστερά. Αυτοί που κατήγγειλαν τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις, που είναι σήμερα; Εγώ είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με το προοδευτικό Κέντρο και την Αριστερά, αλλά με συμμαχίες στη βάση της κοινωνίας», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προανήγγειλε δε ότι θα ζητήσει προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών, καλώντας τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να την υπερψηφίσουν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: