Την απομάκρυνση του διοικητή και της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης “Βενιζέλειο” από τις θέσεις τους διέταξε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Η διοίκηση του ιδρύματος φέρεται ότι χρεώνεται την διοικητική εγκατάλειψη του νοσοκομείου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την σοβαρή εμπλοκή στην απρόσκοπτη λειτουργία των χειρουργείων, με την αναστολή όλων των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Την ίδια στιγμή, πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ., και πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Ελευθερίας, έχει προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ), σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου του Ηρακλείου “Βενιζέλειο”, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΝΗ, “το ‘Βενιζέλειο’ καταρρέει μέρα με τη μέρα. Η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση χτυπούν κόκκινο. Οι παραιτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Τμήματα κινδυνεύουν να κλείσουν. Τα τακτικά χειρουργεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εδώ και ένα μήνα, λόγω ανεπάρκειας αναισθησιολόγων. Το ΠΑΓΝΗ αδυνατεί να εξυπηρετήσει όλους τους ασθενείς, που δεν βρίσκουν πρόσβαση στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης και αναγκάζονται τελικά να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη”.