Για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Η Κυριακή ήταν μία βραδιά με πολλά μηνύματα πολιτικά και αυτοδιοικητικά, που θέλουν διαφορετική προσέγγιση και ανάγνωση. Για τα πολιτικά μηνύματα, η ουσία είναι ότι στους 333 Δήμους και στις 13 περιφέρειες στην πλειοψηφία τους η Νέα Δημοκρατία είχε πολύ ισχυρό αποτύπωμα», είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το πολιτικό σκηνικό», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα εντατικοποίηση την προσπάθεια της να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και την αντιμετώπιση των προσκλήσεων της καθημερινότητας.

*Διαβάστε εδώ: Μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων – Σύσκεψη υπό τον Γιάννη Οικονόμου


Γιάννης Οικονόμου για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων: Είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή

«Είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή. Έχουν εντατικοποιηθεί τα μέτρα αστυνόμευσης, τα πληροφοριακά δίκτυα και τα μέτρα φύλαξης της δημόσιας τάξης λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή. Υπάρχει ανησυχία αλλά όχι πανικός», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.


Για την έξαρση της βίας ανηλίκων και την μικροεγκληματικότητα

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μια συνολική αποτυχία της κοινωνίας, της οικογένειας και της εκπαίδευσης.
Έχουμε εντατικοποιήσει την αστυνόμευση σε στοχευμένα σημεία που παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα και επεξεργαζόμαστε σχέδιο περεταίρω αύξησης της αστυνόμευσης, προληπτικών ελέγχων και ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία, με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικών», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.