Ο πόλεμος στο Ισραήλ εξακολουθεί να ανησυχεί την παγκόσμια κοινότητα αλλά και τη χώρα μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει πριν από λίγο  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Κατα τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας Μητσοτάκη – Σίσι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση. Παράλληλα οι δύο ηγέτες Μητσοτάκης και Σίσι συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Νετανιάχου

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό λαό και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Ο Πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.