Εκπλήξεις και ανατροπές επεφύλασσε ο β΄ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, που σημαδεύτηκαν από αποχή-ρεκόρ. Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στον δήμο Αθηναίων και στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς νέοι δήμαρχοι εξελέγησαν αντίστοιχα ο Χάρης Δούκας και ο Στέλιος Αγγελούδης.

Ο Χάρης Δούκας είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, αφού κατάφερε να επικράτησε με 55,96% έναντι του Κώστα Μπακογιάννη που συγκέντρωσε 44,04%. Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Κώστας Μπακογιάννης είχε συγκεντρώσει 41,35% και ο Χάρης Δούκας 14,19%.

Στη Θεσσαλονίκη ο νέος δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, συγκέντρωσε ποσοστό 67,34% και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας 32,66%. Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Στέλιος Αγγελούδης είχε συγκεντρώσει 25,74% με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να φτάνει το 27,33%.

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Αθηναίους για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν» είπε ο Χάρης Δούκας, στην πρώτη δήλωση που έκανε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων. «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε» είπε επίσης.

Δείτε βίντεο:


«Φέρω αποκλειστικά την ευθύνη του αποτελέσματος» είπε από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης, ευχαριστώντας την ομάδα του και τους συνεργάτες του. Ο απερχόμενος δήμαρχος ευχαρίστησε τους Αθηναίους «γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω». «Φεύγω από το δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά», κατέληξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε βίντεο:


Αγγελούδης: Είναι η ώρα της δουλειάς - Ζέρβας: Σεβαστή η κρίση των πολιτών

«Με έχετε συγκινήσει, σας αγαπώ πολύ όλους. Η πόλη μας, η όμορφη Θεσσαλονίκη, μίλησε. Οι πολίτες μίλησαν. Να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς. Είναι δική μας η ευθύνη να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη όσων απείχαν με τη δουλειά μας» είπε ο Στέλιος Αγγελούδης, στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη της παράταξής του στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών με συντριπτικό ποσοστό.

«Είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου... Τους υποψηφίους, αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες που με εμπιστεύτηκαν για να κάνουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια ένα όμορφο ταξίδι.

Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία όλοι μαζί για μια καλύτερη καθημερινότητα. Για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Είναι η ώρα της δουλειάς. Σας ευχαριστώ, με έχετε συγκινήσει πάρα πολύ» πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο:


Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ευχαρίστησε την οικογένειά του για τη στήριξή της, είπε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του νέου δημάρχου σε ό,τι τον χρειαστεί.

«Σε όλη μου τη διαδρομή στον Δήμο Θεσσαλονίκης είχα γνώμονα μόνο ένα πράγμα, την εξέλιξη της πόλης: Εξέλιξη πολιτική, κοινωνική, αναπτυξιακή. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε φυγομάχησα, ακόμα κι όταν έπρεπε να πάρω προσωπικό κόστος. Κι η πόλη με τίμησε για αυτό, εκλέγοντάς με δήμαρχό της», ήταν τα πρώτα λόγια του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη δήλωσή του, πρόσθεσε πως «τέσσερα χρόνια μετά, είμαι περήφανος γιατί μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, που ναρκοθετήθηκε από την απλή αναλογική, η Θεσσαλονίκη είναι όρθια και με σημαντικές προοπτικές. Η σημερινή κρίση των πολιτών είναι πλήρως σεβαστή. Δεν είμαι πολιτικός, για να κινούμαι με βάση τον πολιτικό χρόνο. Αλλά ένας πολίτης, ανάμεσα σε ίσους, που τον εμπιστευτήκατε να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη. Και αυτό ακριβώς έκανα».

Συγχαίροντας τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε: «Είμαι περήφανος που δεν θα αρχίσει την προσπάθειά του από το μηδέν. Εύχομαι να πιάσει το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και να προχωρήσει όλα τα μεγάλα έργα, όλα τα έργα της καθημερινότητας. Κάναμε πολλή δουλειά και δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας έθεσε εαυτόν στη διάθεση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης για οτιδήποτε χρειαστεί τονίζοντας: «Η Θεσσαλονίκη πάνω από όλα».

Δείτε βίντεο: