Συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο υφυπουργού Εξωτερικών, Μπουράκ Ακτσαπάρ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αύριο Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Η ατζέντα της συνάντησης Φραγκογιάννη - Ακτσαπάρ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει μία ανασκόπηση της προόδου που έχει σημειωθεί από την τελευταία συνάντηση στην Άγκυρα στις 22 Μαρτίου 2023, σχετικά με το Κοινό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς και των κοινωνικών σχέσεων. Θα συζητηθούν επίσης νέοι τομείς συνεργασίας.

Επιπλέον, στις 17 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στην Αθήνα μεταξύ αντιπροσωπειών με επικεφαλής τον Μπουράκ Ακτσαπάρ και την Ελληνίδα υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Κατά τη διάρκεια των πολιτικών διαβουλεύσεων θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα.