Νέες αιχμές κατά των «Ομπρελάδων» της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, όπου βρέθηκε χθες, επιχειρώντας φυγή προς τα εμπρός, μακριά από την παλιά φρουρά του κόμματος που πνέει μένεα εναντίον του.

Στέφανος Κασσελάκης: Δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι

«Η σύγχρονη Αριστερά χρειάζεται να σηκώσει τα μανίκια και όχι να ασχολείται με χαζομάρες», είπε, για να απαντήσει στη σφοδρή κριτική που δέχεται εσωτερικά περί δεξιάς στροφής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του στον ΣΕΒ. «Το αριστερόμετρο είναι δεξιά πρακτική και εγώ το έχω βάλει στην τσέπη», πρόσθεσε και έστειλε μήνυμα να μπει νέος κόσμος στις ΣΥΡΙΖΑϊκές τάξεις. Τις εντυπώσεις, πάντως, έκλεψε η ατάκα του «δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι» αναφερόμενος στην απειρία του και στα ελλιπή ελληνικά του.

Υπό το βλέμμα του Παύλου Πολάκη, ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε και πάλι με διάθεση να επικοινωνήσει με τον κόσμο, δίνοντας το μικρόφωνο στους παρευρισκόμενους όταν τον διέκοπταν φωνάζοντας συνθήματα, μία κίνηση που μάλλον θα δούμε πολλές φορές να επαναλαμβάνεται. «Ελάτε να δείξουμε ότι η σύγχρονη Αριστερά παράγει αποδοτική ανθρωποκεντρική πολιτική. Αυτό θα κάνουμε και έτσι θα κερδίσουμε».

Σε γραμμή Πολάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «ποτέ, ούτε μέσα στη Βουλή, δεν θα επιτρέψουμε να βαφτιστεί λάθος η αλήθεια μας από κανέναν» και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού κράτους για όλους, αλλά και ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ με νέα στελέχη που θα βγουν στο προσκήνιο.

«Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κράτος. Δεν περιμένουμε την Κυριακή. Από τώρα θα αρχίσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και νέα στελέχη, το απαιτεί η κοινωνία», είπε και δεσμεύτηκε ότι θα τιμήσει αυτή την εντολή που πήρε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε γραμμή Παύλου Πολάκη στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα διαφάνειας του δημόσιου βίου και υπογράμμισε ότι για να αλλάξει η χώρα θα «πρέπει να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων», σημειώνοντας πως οι βαρονίες δεν λύνουν τα προβλήματα. «Εσείς μπορείτε να τα λύσετε. Θα το κάνουμε μαζί», δήλωσε.

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε λουλούδια μπροστά από το μνημείο του μπλόκου της Κοκκινιάς, σε μια περιοδεία που δίνει εντέλει το στίγμα που θα κινηθεί σε γενικές γραμμές στη θητεία του, όταν βεβαίως επιστρέψει από τις ΗΠΑ -καθώς την Κυριακή ταξιδεύει- και όταν βεβαίως θα έχει ολοκληρώσει τη στρατιωτική θητεία του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 13/10