Τους νέους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τους αναπληρωτές τους ανακοίνωσε σε συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού ορίστηκε ο Όθων Ηλιόπουλος.

*Διαβάστε εδώ: Όθων Ηλιόπουλος: Ποιος είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο Όθων Ηλιόπουλος

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Όθων Ηλιόπουλος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο University of Wisconsin Medical School και στην Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School.

Κατέχει τις ειδικότητες Παθολογίας και Ιατρικής Ογκολογίας.

Είναι αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center.

Ο δρ Όθων Ηλιόπουλος είναι γιατρός ερευνητής και το επιστημονικό ενδιαφέρον του Εργαστηρίου του εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Dana-Farber/Harvard Cancer Center και έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, μελέτη και εκτέλεση στρατηγικών στην ιατρική εκπαίδευση και βασική βιοϊατρική έρευνα.

Εξελέγη βουλευτής τον Ιούνιο του 2023 ως πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.