Στον ρυθμό του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 κινείται η χώρα, με τους υποψηφίους που διεκδικούν δήμους και περιφέρειες αυτή την Κυριακή να ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη. Η Θεσσαλονίκη, όπως και η Αθήνα είναι δύο από τους μεγάλους δήμους της χώρας που θα αποκτήσουν δήμαρχο την ερχόμενη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, τον ρόλο του ρυθμιστή του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 θα έχουν οι συμμαχίες που θα επιτευχθούν μεταξύ των συνυποψηφίων που δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Διαβάστε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πόσα χρήματα θα πάρουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στις επαναληπτικές

Με επίσημες δηλώσεις στήριξης και ανακοινώσεις από πλευράς συνυποψηφίων, που δεν κατάφεραν να οδηγηθούν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, προχωρούν προς την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής (15 Οκτωβρίου) οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και Στέλιος Αγγελούδης.

 Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι συμμαχίες στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα προς τους πολίτες να μην απέχουν από τη διαδικασία και να ψηφίσουν απηύθυνε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς μεταξύ όλων των παρατάξεων. «Ας επιλέξει ο καθένας να ψηφίσει αυτόν που θεωρεί ικανότερο, αλλά το κυριότερο είναι να πάει να ψηφίσει. Αν αγαπάμε την πόλη μας δεν πρέπει να απέχουμε από τις εκλογές», τονίζει.


Παράλληλα, δηλώνει πως «ως πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να με απασχολεί το μέλλον της πόλης. Γι' αυτό συμμετείχα στις εκλογές και θα υπηρετήσω την πόλη μου ως απλός δημοτικός σύμβουλος. Γι' αυτό και τώρα αποφάσισα να εκφράσω την πολιτική μου άποψη για την επόμενη ημέρα στον δήμο. Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Η Θεσσαλονίκη αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βίωσε την τελευταία τετραετία. Η πόλη έχει ανάγκη την αλλαγή και η αλλαγή δεν θα έρθει από μόνη της».

Διαβάστε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι στοιχηματικές αποδόσεις στις 6 Περιφέρειες και σε 42 δήμους

Ο κ. Μπουτάρης εκλέχθηκε με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα, που έλαβε ποσοστό 20,74%. Ο επικεφαλής κ. Πέγκας, σε δική του δήλωση, ανέφερε πως «η "Θεσσαλονίκη Για Όλους" πιστεύει ότι οι πολίτες έχουν κρίση, δεν καθοδηγούνται και δεν χειραγωγούνται, γι' αυτό και δεν θα υποδείξει σε κανέναν και καμιά τι να ψηφίσει».

Στήριξη στον Στέλιο Αγγελούδη ανακοίνωσε και η πλευρά του γιατρού Δρόσου Τσαβλή, που τερμάτισε στην 5η θέση, λαμβάνοντας ποσοστό 5,29%. «Η Θεσσαλονίκη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κι άλλο χρόνο. “Όλοι Εμείς” στην προεκλογική περίοδο με συνέπεια εκφράσαμε την άποψη ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να φύγει από το τέλμα, γι’ αυτό και στηρίζουν τον κ. Στέλιο Αγγελούδη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τις προηγούμενες ώρες ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, που κατέβηκε στις εκλογές με την παράταξη «Θεσσαλονίκη - Μακεδονία» και έλαβε 4,61% στην κάλπη, εξήγησε για ποιον λόγο στηρίζει τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. «Προτιμούμε έναν δήμαρχο με ξεκάθαρες εθνικές θέσεις, όπως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε γραπτή του δήλωση.