Απόψε στις 21:15 οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, θα «ανοίξουν τα χαρτιά τους» στο debate που θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το debate ανάμεσα στον Κώστα Μπακογίαννη και τον Χάρη Δούκα θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και θα το μεταδώσουν το ΕΡΤNEWS και η ΕΡΤ1, ενώ θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Τον συντονισμό του debate θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς και τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS Λίδα Μπόλα και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Προβατάς.

Debate Μπακογιάννη – Δούκα: Οι όροι και οι ενότητες

Σημειώνεται ότι χθες (10/10) αποφασίστηκαν οι όροι διεξαγωγής του debate, σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Οι δύο υποψήφιοι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, θα κληθούν να απαντήσουν σε 7 θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας είναι οι εξής:

  • Λειτουργία της πόλης
  • Ασφάλεια
  • Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
  • Υποδομές/Ανάπτυξη
  • Κοινωνική πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ελεύθερη ενότητα

Debate Μπακογίαννη – Δούκα: Η διάρκεια των ερωτήσεων-απαντήσεων

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τους κ.κ. Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα συνολικά θα είναι 14 και θα έχουν διάρκεια έως 30’’ έκαστη. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά, ενώ κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μιας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).

Debate Μπακογιάννη – Δούκα: Πόσες παρεμβάσεις και πόσες ερωτήσεις θα κάνουν οι υποψήφιοι

Έως 3 ερωτήσεις θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους. Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμία, όποτε το επιλέξουν.

Οι δύο υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μια συνολική τοποθέτηση στο τέλος του debate, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.