Στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας θα αναδειχθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Στέλιο Αγγελούδη να διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο.

Στον πρώτο γύρο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας λαμβάνει 27,33%, μία ανάσα πίσω του είναι ο Στέλιος Αγγελούδης με 25,74%, ενώ τρίτος έρχεται ο Σπύρος Πέγκας με 20,74%.

Στο μεταξύ, ήδη ανακοινώνονται οι σταυροδοσίες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, η εκλογή των οποίων ωστόσο θα επικυρωθεί με τα αποτελέσματα της δεύτερης αναμέτρησης.

Για την ώρα, με ενσωμάτωση 79,66% και καταμετρημένα 380 από τα 477 εκλογικά τμήματα στη δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης, από την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του κ. Ζέρβα αναδεικνύονται πρώτοι οι Χάρης Αηδονόπουλος, Σωκράτης Δημητριάδης, Εφραίμ Κυριζίδης, Κωνσταντίνος Ιακώβου και Μιχάλης Κούπκας. Και οι πέντε έχουν διατελέσει ή είναι αντιδήμαρχοι.

Από την παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του κ. Αγγελούδη, προηγούνται οι Σάκης Αρναούτογλου, Βασίλης Γάκης, Παντελής Καζαντζίδης, Σπύρος Βούγιας και Πρόδρομος Νικηφορίδης Πρόδρομος.

Τέλος, από την παράταξη «Θεσσαλονίκη για όλους» του κ. Πέγκα, την πρώτη πεντάδα καταλαμβάνουν οι Γιάννης Μπουτάρης Ιωάννης, Έλλη Χρυσίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ελισάβετ Αλατσίδου και Ρία Καλφακάκου.

Θεσσαλονίκη: Δείτε τις πρώτες δεκάδες και τις ψήφους που λαμβάνουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των τριών πρώτων παρατάξεων:

«Ναι για τη Θεσσαλονίκη»:


«Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη»:


«Θεσσαλονίκη για όλους»:


Με πληροφορίες από voria.gr