Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού οδήγησαν το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να δραστηριοποιηθεί για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην περιοχή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ μετά την ξαφνική επίθεση που πραγματοποίησε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Ήδη έχει καταγραφεί συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχής επικοινωνία Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Υπουργείου Εξωτερικών

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ: «Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη έχει καταγραφεί συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους».

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης που δίνει το ΥΠΕΞ για τους Έλληνες που ζουν σε Αγίους Τόπους και Γάζα