Για το μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στο Ισραήλ και ειδικότερα του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ευχαρίστησε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη χώρα μας Νόαμ Κατζ.

 «Σας ευχαριστώ. Είμαστε ενωμένοι κατά της τρομοκρατίας και της βαρβαρότητας. Το Ισραήλ θα κερδίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς» έγραψε ο πρεσβευτής Κατζ, στο Twitter απαντώντας στον Έλληνα υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη και στην ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα στο Twitter.

Ο κ. Γεωργιάδης στέλνοντας νωρίτερα μήνυμα αλληλεγγύης προς το Ισράηλ μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς και τα θύματα που άφησαν πίσω τους έγραψε το εξής: «Οι εικόνες των βαρβάρων που ξεγυμνώνουν τα πτώματα των γυναικών του Ισραήλ και τα περιφέρουν ως τρόπαια γελώντας και εξευτελίζοντάς τα, γυρνούν την ανθρωπότητα αιώνες πίσω. Μόνον ντροπή γεννούν για τους Παλαιστινίους αυτές οι σκηνές. Ντροπή αιώνια! Είμαστε με τον πολιτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτησή του. 

 

Ανάρτηση από τον πρέσβη του Ισραήλ και για την στήριξη Μητσοτάκη

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα που στέκονται σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή με το Ισραήλ, ευχαρίστησε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ισραηλινός πρέσβης στη χώρα μας Νόαμ Κατς.

Την ίδια στιγμή ο Ισραηλινός πρέσβης αναπαράγει και την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης από τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Καταδικάζω απερίφραστα τη σημερινή αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα».

Άμεση ήταν η καταδίκη και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ανησυχεί βαθύτατα από αυτή την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας», τονίζεται σε αντίστοιχη ανάρτησή του.