Προτεραιότητα την επόμενη ημέρα των εκλογών είναι η υγεία και η παιδεία, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη Στέλλα Γκαντώνα και τον Θανάση Φουσκίδη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως έχει συγκεκριμένο πλάνο στον αναπτυξιακό πυλώνα.

Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, απάντησε πως έχουν γίνει σε Σέρρες, Πιερία, Ημαθία.

Τέλος, ζήτησε να υπάρχει ένας έλεγχος, ένα παρατηρητήριο, στο οποίο θα μπορούν να δουν οι συμπολίτες μας ποιος έκανε καλά τη δουλειά του.


Ολόκληρη η συνέντευξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος, κος Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

«Δεσμεύτηκα ότι αμέσως από τη Δευτέρα ξεκινάμε δουλειά, εφόσον λάβουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να διορθώσουμε και κάποια λάθη που έχουν γίνει και κάποιες παραλείψεις. Κανείς δεν είναι τέλειος όλοι παλεύουμε με τα δεδομένα που έχουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας», είπε αρχικά ο Απόστολος Τζιζτικώστας.

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του, απάντησε: «Για μένα απόλυτη προτεραιότητα την επόμενη μέρα έχουνε δύο τομείς που αφορούν στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας· η υγεία και η παιδεία. Στην μεν υγεία έχουμε ήδη κάνει 18 παρεμβάσεις σε νοσοκομεία και Κέντρα υγείας της περιφέρειας μας αλλά θέλω το επόμενο διάστημα να πάμε σε όλα τα νοσοκομεία με νέες πτέρυγες, με νέα χειρουργεία, με νέα μηχανήματα. Το άλλο είναι η παιδεία όπου εκεί κάναμε ήδη 15 σχολεία καινούργια και κάναμε παρεμβάσεις σε 50 άλλα σχολεία στην Δυτική Μακεδονία αλλά θέλω και έχουμε ήδη σχεδιάσει την κατασκευή 30 νέων σχολείων για να δώσουμε οριστική λύση πια στη σχολική στέγη στην περιφέρειά μας. Θέλουμε ποιότητα στην εκπαίδευση για τα παιδιά μας, ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας και βέβαια μην ξεχνάμε τον αναπτυξιακό πυλώνα όπου και εκεί έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο».

Αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στην Κεντρική Μακεδονία, είπε: «Στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε κάνει 30 αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις μεγάλες που θωρακίζουν τριάντα περιοχές που είχαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Όταν ανέλαβα περιφερειάρχης συνάντησα σημαντικές πλημμύρες σε περιοχές όπως οι Σέρρες, η Πιερία, η Ημαθία σε όλες αυτές τις περιοχές έχουμε παρέμβει και έχουμε κάνει αντιπλημμυρικά».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ορθώς η κυβέρνηση μπαίνει σε μια διαδικασία αυστηρού ελέγχου των οικονομικών των ΟΤΑ, απάντησε: «Ναι ορθώς μπαίνει και άργησε και το λεω αυτό με γνώση αυτού που λέω κυρίως σε ότι αφορά τους δήμους. Οι περιφέρειες είναι θεσμοί οι οποίοι έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, ασφαλώς κάνουν έργα σημαντικά που βελτιώνουν και παρεμβαίνουν στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας αλλά οι δήμοι οι οποίοι παίρνουν κυρίως τα χρήματα για να κάνουν τις αντιπυρικές, για να κάνουν τις προετοιμασίες κλπ έχουν και οφείλουν να αποδίδουν λογαριασμό. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία να υπάρχει ένας έλεγχος, ένα παρατηρητήριο που θα μπορούν οι συμπολίτες μας να δουν ανά πάσα στιγμή ποιος έκανε και ποιος όχι καλά τη δουλειά του».