«Ζήτησα να ακολουθούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, η οποία ψήφισε λευκό στη χθεσινή Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, η Πέτη Πέρκα είπε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ενότητα και να μην κάνουμε κάτι για να την κρατήσουμε…

Ακόμη, η Πέτη Πέρκα ανέφερε πως δεν τοποθετήθηκαν οι καλύτεροι, για να κάνουν αυτό που πρέπει.

Τόνισε, επίσης, ότι έως το τέλος του έτους πρέπει να γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, η Πέτη Πέρκα σημείωσε πως δίνεται  πίστωση χρόνου στον πρόεδρο του κόμματος, ενώ σημείωσε πως οι Ευρωεκλογές είναι σταθμός.

Τέλος, η βουλευτής άφησε να εννοηθεί ότι εισπράττει ένα κλίμα ότι ο νέος πρόεδρος θέλει να πάει με τους δικούς του και αφήνει τους άλλους πίσω.



Αναλυτικά η συνέντευξη της Πέτης Πέρκα στα Παραπολιτικά 90,1:

Π.ΠΕΡΚΑ: Εγώ ζήτησα ότι πρέπει να ακολουθούμε συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες.

ΔΗΜ: Άρα μέχρι τώρα που δεν γινόταν ψηφοφορία δεν ακολουθούνταν δημοκρατικές διαδικασίες;

Π.ΠΕΡΚΑ: Εδώ ξεκινήσαμε με μια καρατόμηση δύο ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω για τον κ. Θεοχαρόπουλο και τον κ. Καλπάκη, τους οποίους χωρίς ειδοποίηση, με διαρροές και τα λοιπά έφυγαν από τη θέση τους, αυτό ήταν ένα κακό προηγούμενο. Πολλές φορές οι προτάσεις του προέδρου συνήθως περνάνε καλό είναι όμως να γίνονται ψηφοφορίες για να φανεί ότι αυτά γίνονται με κάποια συνεννόηση. Ήταν ένα πακέτο με πρόσωπα που κάποιοι από εμάς έχουμε και κάποιο πρόβλημα και πιθανώς είχαμε καλύτερη πρόταση για αυτές τις θέσεις.   

Ερωτηθείσα ποιο ήταν το μήνυμα από τη χθεσινή ψηφοφορία

Π.ΠΕΡΚΑ: Χθες η αντίδραση αυτή των συντρόφων δείχνει ότι πρέπει να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μιλάμε για ενότητα και να μην κάνουμε ότι πρέπει για να την κατακτήσουμε. 

Ερωτηθείσα αν το λευκό που ψήφισε ήταν για τη διαχείριση ή για τα πρόσωπα

Π.ΠΕΡΚΑ: Εγώ διαφώνησα και  με τη διαδικασία όπως έγινε αλλά έχω πρόβλημα και με κάποια πρόσωπα.

Για τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν

Π.ΠΕΡΚΑ: Όταν αντιδρά κάποιος σε κάτι το κάνει γιατί θεωρεί ότι θα γίνει καλύτερη η αντιπολίτευση. Οι διαφωνίες στα πρόσωπα έχουν να κάνουν κυρίως με αυτό δηλαδή δεν είναι ότι δεν συμπαθώ κάποιον, δεν υπάρχει αυτό, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην  είσαι φίλος επειδή δεν τον συμπαθείς ιδιαίτερα αλλά είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει άρα αυτό δεν αδυνατίζει αλλά δείχνει «ελάτε να συνεννοηθούμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ως αντιπολίτευση». Αυτή τη σημασία έχει η καταψήφιση της πρότασης του προέδρου.

ΔΗΜ.: Άρα λέτε ότι δεν τοποθετήθηκαν οι καλύτεροι

Π.ΠΕΡΚΑ: Κατά τη γνώμη μου ναι.

Αναφορικά με την ομιλία του  νέου προέδρου στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ

Π.ΠΕΡΚΑ: Δίνουμε ένα περιθώριο, ούτως ή άλλως από την αρχή εγώ είχα τοποθετηθεί με τον Ευκ. Τσακαλώτο και μετά την Ε. Αχτσιόγλου κυρίως με πολιτικούς όρους. 

ΔΗΜ: Τι σημαίνει «δίνουμε ένα περιθώριο»;

Π.ΠΕΡΚΑ:  Για να κρίνουμε, θέλει μια επιείκεια.

ΔΗΜ: Όχι ότι είναι πρόεδρος υπό προθεσμία

Π.ΠΕΡΚΑ: Όχι βέβαια το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό που είναι αβέβαιο και μας δημιουργεί μια ανησυχία είναι η επόμενη μέρα σε ότι αφορά την πολιτική, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα σαν πρόσωπα άρα εστιάζουμε στο πολιτικό θέμα. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια διπλή εκλογική ήττα η οποία είναι μια πληγή και σύμφωνα με αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να δούμε τι έφταιξε. Πρέπει να γίνει ενδελεχής συζήτηση, για να μπορέσεις να πας στην επόμενη μέρα πρέπει να ξέρεις που έχει γίνει το λάθος, θέλει κουβέντα, θέλει συνέδριο .

Ερωτηθείσα πότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συνέδριο

Π.ΠΕΡΚΑ: Έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή ότι θα γίνει το Νοέμβριο αλλά μέχρι και το τέλος του χρόνου γιατί είναι και μερικά πράγματα πρακτικά. Δεν μπορεί όμως να πάει πολύ μακριά γιατί ο χρόνος περνάει και είναι πυκνός ο πολιτικός χρόνος.

Π.ΠΕΡΚΑ: Το μέλημά μας τώρα είναι να βρούμε τη γραμμή, για αυτό λεω συνέδριο, να ακούσουμε, να ακουστούμε, να δούμε ενδελεχώς το παρελθόν, τα λάθη, τις παραλήψεις κλπ να γίνει και ένας απολογισμός ακόμη και της κυβερνητικής θητείας για να μπορέσουμε την επόμενη να βγούμε πολύ δυνατά.

Ερωτηθείσα αν εισπράττει από το νέο πρόεδρο ένα κλίμα ότι θέλει να πάει με τους δικούς του και αφήνει κάποιους πίσω

Π.ΠΕΡΚΑ: Ναι, όπως είπα έγινε η καρατόμηση, έγιναν κάποιες κινήσεις για αυτό και χθες υπήρξε αυτή η αντίδραση και όπως έχω πει το θέμα της ενότητας πέφτει στον πρόεδρο από αυτόν θα εξαρτηθεί.

Ερωτηθείσα αν οι ευρωεκλογές είναι ένας κρίσιμος σταθμός

Π.ΠΕΡΚΑ: Είναι ένας σταθμός, οι ευρωεκλογές ξέρουμε ότι έχουν πιο χαλαρή ψήφο, νομίζω ότι εκεί πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει μια ανάκαμψη. Για αυτό λέμε συνέδριο νωρίτερα, να συνεννοηθούμε και να βγούμε δυνατά για τις ευρωεκλογές γιατί είναι κρίσιμες εκλογές οι ευρωεκλογές. Εκτιμώ ότι έχουμε χρόνο.