Η απόφαση των δικαστών είναι ομόφωνη, είναι απαράδεκτο να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γιάννης
Μαντζουράνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης σημείωσε πως τις αυξήσεις δικαιούνται μόνο όσοι προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Ακόμα, επισήμανε πως η κυβέρνηση αν θέλει μπορεί να επεκτείνει την απόφαση και σε όσους δεν είχαν κάνει προσφυγή.


Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε με την επίσκεψή του στην Κύπρο

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο, ανέφερε πως έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ενώ σημείωσε πως ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν έκανε πρώτη επίσκεψη στην Κύπρο ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει θέση στο τουρκικό δημοσίευμα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Ακόμα, εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στη σημερινή του ομιλία θα θέσει γενικές γραμμές για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τέλος, τόνισε πως είναι μικρός ο κίνδυνος διάσπασης του κόμματος.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μαντζουράνη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Γιάννης Μαντζουράνης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είπε: «Είναι ομόφωνη, για τους μισθούς τους είναι πάντα ομόφωνοι. Είναι η αποθέωση του κορπορατισμού, πάντα ακόμα και την περίοδο που κόβανε τους μισθούς και τις συντάξεις των άλλων δεν κόβανε τους δικούς τους. Πρώτα-πρώτα κρίθηκαν αντισυνταγματικές που αφορούσαν τους δικαστικούς μετά ακολούθησαν για τους άλλους. Είναι απαράδεκτο να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους».

«Φτιάξανε το Μισθοδικείο το οποίο είναι ένα ειδικό δικαστήριο το οποίο αποφασίζει για τις αποδοχές των δικαστικών, οι αποφάσεις του Μισθοδικείου είναι πάντα υπέρ της αύξησης, καμία δεν έχει απορρίψει αίτημα για αύξηση. Αυτό δείχνει μια νοοτροπία η οποία είναι απαράδεκτη για λειτουργούς της πιο ισχυρής και πιο ανεξέλεγκτης λειτουργίας του κράτους», πρόσθεσε.

«Δεν δικαιούνται όλοι, δικαιούνται αυτές τις αυξήσεις μόνον όσοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί πάντως σε σχέση με τον αριθμό όλων είναι πολύ λίγοι», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Κασσελάκη στην Κύπρο, είπε «Έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, τα μηνύματα που πρέπει να στέλνει κάθε έλληνας πολιτικός αρχηγός όταν βρίσκεται σε ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού. Γιατί για εμάς την πατριωτική Αριστερά και εγώ το φωνάζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι η Αριστερά μπορεί να γίνει πολιτική πλειοψηφία μόνον όταν αγκαλιάσει τον πατριωτισμό των Ελλήνων αυτό το δείχνουν τρία ιστορικά παραδείγματα το ΕΑΜ, ο Παπανδρέου και το αντιμνημόνιο με τον Τσίπρα».

«Ο Κασσελάκης έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο, ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο είναι ο Μητσοτάκης. Δεν το λεω για να μειώσω το εθνικό φρόνημα ή ότι ο Μητσοτάκης είναι μειοδότης το λεω για να δείξω τη διαφορά στη σημασία που δίνει η πατριωτική Αριστερά από την κοσμοπολίτικη νεοφιλελεύθερη Δεξιά», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, είπε: «Δεν έχω μια σαφή απάντηση στο άθλιο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak. Θα σας πω ότι από τον Φεβρουάριο του ’22 η Ελλάδα έστειλε χιλιαδες καλάσνικοφ στην Ουκρανία, 2.100 ρουκέτες RM70, 3 εκατομμύρια 200 χιλιάδες φυσίγγια, 60 αντιαεροπορικούς πυραύλους, 17 βλήματα πυροβολικού, 1.100 φορητούς αντιαρματικούς πυραύλους RPG και αυτά φύγαν από τα νησιά και δεν αντικαταστάθηκαν. Αυτό σημαίνει για μένα εκ πλαγίου αφοπλισμός των νησιών».

Όσον αφορά στην πρώτη ομιλία του κ Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Θεωρώ ότι η σημερινή ομιλία του κ. Κασσελάκη θα θέσει γενικές γραμμές για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κίνδυνος διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ για μένα είναι μικρός. Για δύο λόγους, πρώτον πιθανή διάσπαση δεν μπορεί να γίνει γιατί υπάρχει το αρνητικό παράδειγμα της ΛΑΕ και του ΜέΡΑ25 που δείχνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί βρίσκεται το ΚΚΕ. Επιπλέον τα στελέχη του τώρα ομνύουν τον αριστερό ριζοσπαστισμό διαθέτουν ένστικτο πολιτικής επιβίωσης, ισχυρό ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης και λεω ότι είναι δύσκολο στελέχη πρώτης γραμμής και μάλιστα παλιά στελέχη έμπειρα να φύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν την τύχη της ΛΑΕ και του ΜέΡΑ25».