Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις 11 το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη, και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον υποδέχθηκε στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια εθιμοτυπική συνάντηση.

Ο διάλογος Σακελλαροπούλου - Κασσελάκη

Στον σύντομο διάλογό τους μπροστά στις κάμερες, η κ. Σακελλαροπούλου τού ευχήθηκε «καλή επιτυχία στα καθήκοντα  που καλείστε να ασκήσετε σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις».  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στη χθεσινή του επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία. «Είδα διά ζώσης τα προβλήματα, έχουν ανάγκη άμεσης αρωγής από την Πολιτεία», είπε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη στην κλιματική κρίση τόνισε ότι χρειάζεται να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός, η Αυτοδιοίκηση αλλά και η τοπική κοινωνία. «Χρειάζεται συναίνεση με τη συνεργασία όλων για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», σημείωσε.

Το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη. Ο κ. Κασσελάκης θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων. 

Λίγο αργότερα, ο κ. Κασσελάκης έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη, μια συνάντηση με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τις προηγούμενες μέρες ο τελευταίος είχε χαρακτηρίσει τον νέο πρόεδρο ως «Τραμπ» και «Μπέπε Γκρίλο».

Εικόνες από τη συνάντηση Σακελλαροπούλου - Κασσελάκη

5987168
5987179
5987186
5987190
5987192