Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής που θα αξιοποιεί ακίνητα του Δημοσίου για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών προανήγγειλε, από τη Βουλή, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, που αφορά στεγαστικό πρόγραμμα για νέους ηλικίας 25-39 ετών. «Έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις. Οι 23.875 προκρίθηκαν, ενώ πάνω από 9.378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης. Το 60% αφορούν νέα ζευγάρια. Έχουμε 610 εκταμιεύσεις σε διάστημα κάτω των 4 μηνών», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη.

Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: Θα "τρέξει" πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής

Όπως είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου προς ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος προειδοποίησε πως η πραγματική αύξηση των ενοικίων κυμαίνεται από 37% έως 42% και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς.