Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
giannis_kefalogiannis
Πολιτική

Τέλος το Καστελλόριζο για Kασσελάκη - Κεφαλογιάννης: Δεν μπορεί να κάνει παραμεθόριο αν κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι για να μπορέσει ο κ. Κασσελάκης να πάει παραμεθόριο θα πρέπει να υπηρετήσει και τους 6 μήνες

Διαστάσεις έχει πάρει η συζήτηση  αναφορικά με την στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη , καθώς θα είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος παράλληλα θα ντυθεί στα χακί, με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, να τοποθετείται επί του ζητήματος.

Μιλώντας στο OPEN, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι για να μπορέσει ο κ. Κασσελάκης να πάει παραμεθόριο θα πρέπει να υπηρετήσει και τους 6 μήνες. Δηλαδή, να μην εξαγοράσει την υπόλοιπη θητεία του.

Σημείωσε ότι αν υπηρετήσει μόνο 20 μέρες, διότι έχει αυτό το δικαιώμα, θα παραμείνει στο κέντρο των νεοσυλλέκτων. Εφόσον όμως επιλέξει να ολοκληρώσει την θητεία του, τότε μπορεί στην πρώτη μετάθεση να μεταφερθεί από το κέντρο των νεοσύλλεκτων στην παραμεθόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν κάτοικος εξωτερικού για περισσότερα από 11 χρόνια. Όμως, εφόσον πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα πρέπει να καταταγεί στον στρατό. Καθώς είναι 35 ετών, έχει το δικαίωμα να εξαγοράσει την θητεία του και να βάλει τα χακί μόνο για 20 μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταταγεί στη επόμενη ΕΣΣΟ, δηλαδή το πιθανότερο τον Νοέμβριο.