Με ηχηρό τρόπο κάνει έντονη την παρουσία του ο Στέφανος Κασσελάκης στην πολιτική ζωή της χώρας και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τις διαδοχικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση.  Στέφανος Κασσελάκης και κυβέρνηση βρίσκονται σε νέα κόντρα, μετά τα όσα προηγήθηκαν με την επίσκεψή του στο σχολείο και την αντιπαράθεσή του με την Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε το βίντεο που ανάρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από το γραφείο του στη Βουλή. Στο βίντεο αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει αναφορά σε «χειροκροτητές βουλευτές της πλειοψηφίας». Η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι και ο κ. Κασσελάκης έλαβε απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. «Τι θέλει να μας πει... Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;» διερωτήθηκε σχετικά ο κ. Μαρινάκης για να λάβει … ανταπάντηση από τον Κασσελάκη ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φοβήθηκε». Για δεύτερη φορά σήκωσε το γάντι ο κ. Μαρινάκης και απάντησε πως καλό θα ήταν ο κ. Κασσελάκης να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλής».

 Κυβέρνηση και Κασσελάκης σε νέα κόντρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης  στο βίντεό του κάνει μια ξενάγηση στο γραφείο του, ωστόσο δεν δίστασε να μιλήσει για «χειροκροτητές» βουλευτές της πλειοψηφίας που παράγουν νόμους και βρίσκονται σε κλειστά γραφεία.



Η ξενάγηση ξεκινάει με τον ίδιο όπως λέει να βρίσκεται στο γραφείο του στη Βουλή, εξηγώντας μάλιστα ότι αυτό είναι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει πως ενεργοποιεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος, ώστε να «τρελάνουν» το πολιτικό σύστημα με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις.

 «Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι η πολιτική» αναφέρει και συνεχίζει λεγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγή πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: Εσένα. Γίνε μέλος στο isyriza.gr».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελακη


Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως «χειροκροτητές». Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική. Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν από τις εκλογές αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις. Διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: εσένα! Γίνε μέλος στο www.isyriza.gr Γιατί η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μένουμε απ’ έξω.

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

 Η αντίδραση της κυβέρνησης

Η αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης στα λεγόμενά του ήταν άμεση και ήρθε τόσο δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη όσο και του γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη.

 «Τι θέλει να μας πει... Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;» διερωτήθηκε σχετικά ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια του briefing.

 «Εγώ δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν και οι βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι και εκείνοι έχουν ψηφίσει νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην Κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην Αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε, πριν από λίγο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράζουμε μια ευχή, να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας μια σοβαρή και αξιόπιστη Αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα. Το αντίθετο βλέπουμε. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης σε κείμενό του αναφέρει: Προς ενημέρωση του νέου Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (νέος όρος;;)

Οι κυβερνητικοί βουλευτές:

- Δεν βρίσκονται σε κλειστά γραφεία αλλά σε μια διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία.

- Δεν είναι «κυρίως χειροκροτητές». Είναι ενεργοί Βουλευτές σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

- Συμβάλλουν ουσιαστικά με προτάσεις τους μέχρι την τελική διαμόρφωση των υπό ψήφιση νομοσχεδίων.

 Η ανταπάντηση Κασσελάκη

Και ενώ θα περίμενε κανείς να πέσουν οι τόνοι ο κ. Κασσελάκης επανήλθε στο συγκεκριμένο θέμα μέσω δηλώσεων του στο Mega. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega, από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται τόνισε ότι με την ενέργειά του έθεσε ένα θέμα παραγωγής πολιτικής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει προτάσεις νόμου στο Κοινοβούλιο.

 «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φοβήθηκε και αυτό λέει πολλά. Φοβούνται ο λαός να έχει τη δύναμη στα χέρια του. Νομίζουν ότι θα αποφασίζουν σε κλειστούς διαδρόμους. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι επέλεξε τα μέλη της ΑΔΑΕ μαζί με την ακροδεξιά. Ανατωτιέμαι αν αυτό το εγκρίνει ο κόσμος του Κέντρου» σημείωσε.


 Ανταπάντηση Μαρινάκη

Η νέα τοποθέτηση Κασσελάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος επανέλαβε ότι «ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλης» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης χθες Πέμπτη συγκρούστηκε με την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου εξαιτίας της κοινής τους παρουσίας στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας.