Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
axilleas_beos_kakokairia
Πολιτική

Αχιλλέας Μπέος: Περιμένουμε τον Στέφανο Κασσελάκη στον Βόλο - Να πάρει και τον Τάιλερ μαζί του, να πιάσουν τα φτυάρια

«Σε 20 ημέρες θα έχει καθαρίσει η πόλη του Βόλου από τους τόνους λάσπης και φερτών υλικών», επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος

Σε 20 ημέρες θα έχει καθαρίσει η πόλη του Βόλου από τους τόνους λάσπης και φερτών υλικών , μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Παράλληλα επισήμανε ότι περιμένει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Να πάρει μαζί του και τον Τάιλερ, να πιάσουν τα φτυάρια», είπε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος.


Δήμαρχος Βόλου: Το νερό έχει επανέλθει κατά 65%

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, «το ρεύμα έχει έρθει κατά 80% περίπου, γιατί υπάρχουν σημαντικές βλάβες και αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το νερό έχει επανέλθει κατά 65%. Δεν θα πιουν, όμως, ακόμα γιατί οι αγωγοί γέμισαν ξανά λάσπες. Είναι χλωριωμένο, αλλά πρέπει να πάρουμε τις αναλύσεις».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η κακοκαιρία Elias «είναι χειρότερη από την κακοκαιρία Daniel, γιατί έριξε πολύ νερό. Νόμιζα ότι ήμουν στους καταρράκτες του Νιαγάρα, κατέβαιναν τα νερά από τα βουνά, Παναγία βόηθα».

«Δεν είναι ώρα για κλάματα και μουρμούρα. Σηκώνουμε τα μανίκια, με πρώτο εμένα, να δουλέψουμε», συνέχισε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στη συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης ότι θα επισκεφθεί τον Βόλο, είπε «να έρθει το συντομότερο, αλλά να πάρει τον Τάιλερ και όχι τον Τέιλορ τον ράφτη για να γυρίσουμε την πόλη, να πάρουμε τα φτυάρια, να βοηθήσει».

Απαντώντας στην κριτική που γίνεται για τους λόγους που οδήγησαν στη νέα καταστροφή στον Βόλο μέσα σε 20 ημέρες, ο δήμαρχος της πόλης υποστήριξε ότι «με τα μούτρα είχαμε πέσει και είχαμε καθαρίσει την πόλη. Τα ρέματα είχαν γεμίσει με εκατομμύρια τόνους πέτρες, χώματα, φερτά υλικά. Η ευθύνη πάντως δεν είναι δική μου, αλλά της περιφέρειας».

Κατά τον ίδιο «υπάρχουν δύο στάδια για να επιστρέψει ο Βόλος: Το πρώτο είναι να καθαρίσουμε μπάζα και πέτρες και να έχει νερό η πόλη και μετά θα ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις».

«Δεν το πήραν χαμπάρι οι πολιτικοί; Περιμένουμε να γίνει μια καταστροφή για να κάνουε αντιπολίτευση; Ρε, δεν ντρέπονται λίγο. Πρέπει να σταματήσει αυτό», είπε στο τέλος της συνέντευξης.