Για την κακοκαίρια Elias που πλήττει τη χώρα μας αλλά και για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε: «Είναι πρωτοφανή αυτά τα οποία συμβαίνουν, κανείς δεν το αμφισβητεί, από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι πού είναι το κράτος, πού είναι η κυβέρνηση. Ας μη μιλήσουμε για το τι συμβαίνει τώρα, ας μιλήσουμε για το τι συνέβαινε πριν από 20 μέρες στη Θεσσαλία όταν είχαν προειδοποιήσει όλοι οι μετεωρολόγοι και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό!».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα»

«Βεβαίως υπάρχει κλιματική κρίση, όμως βεβαίως υπάρχουν και ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό το φαινόμενο. Έχουμε 12 έτη έναν γαλάζιο περιφερειάρχη, τι έχει κάνει; Τι έκανε η κυβέρνηση για να απαντήσει στις προειδοποιητικές επιστολές και όσον αφορά και τη διαχείριση, για ποιο λόγο δεν είχε πάει ο στρατός πριν από 20 μέρες, γιατί υπήρχε αυτή η έλλειψη συντονισμού; Εμείς δεν το βλέπουμε αυτό σαν ένα ζήτημα για να ασκήσουμε μια ευκαιριακή αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορούμε όταν πράγματα υπερβαίνουν τη λογική μας και αυτό το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει να μην το εντοπίζουμε. Αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Πρέπει να υπάρχει πρωτίστως ένα σχέδιο και να καθίσουμε όλοι και να συμφωνήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τι πρέπει να γίνει. Η ευθύνη γι' αυτό πρωτίστως ανήκει στην κυβέρνηση και μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει διάθεση», υπογράμμισε η ίδια.

«Ο Κασσελάκης εκλέχθηκε με όρους επικοινωνίας»

Ερωτηθείσα γιατί αποτελεί τροχοπέδη η εκλογή Κασσελάκη για το ΠΑΣΟΚ, η κ. Γιαννακοπούλου απάντησε: «Άρα πώς μπορούμε να λέμε αν κάτι αποτελεί τροχοπέδη στο ΠΑΣΟΚ αν δεν ξέρουμε προς τα πού θα στρίψει το τιμόνι. Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει εκλεγεί με όρους επικοινωνίας και επί της ουσίας δεν έχουμε ακούσει τι λέει. Έχουμε δει κάτι που να δείχνει ότι ο κ. Κασσελάκης κάνει στροφή προς το Κέντρο; Είναι Κέντρο το ότι έχει βάλει υπερσυντονιστή τον κ. Πολάκη; Είναι Κέντρο το ότι έχει εκ δεξιών του τον καταδικασμένο 13-0 κ. Παππά, είναι Κέντρο οι απόψεις που έχει εκφράσει η κ. Αυγέρη στο παρελθόν; Είναι κεντρώα η θέση του κ. Κασσελάκη όταν επανέλαβε ''γουστάρω να ξεδοντιάζω κάποιους δικαστικούς και δημοσιογράφους''; Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι το οποίο να μας δείχνει ότι υπάρχει στροφή προς το Κέντρο, όλα αυτά είναι μια θεωρητική κουβέντα».